Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

25 augustus 2016

Tweewekelijkse nieuwsbrief van FoodUp! Brabant. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

In 2018 bij Danone: weidebabymelk

Babyvoeding op basis van weidemelk: hoe goed is dat? En de koeien die de grondstof leveren brengen als vleeskoe-pensionado ook nog eens geld in het laatje, terwijl uit de stalmest de waardevolle voedingsstoffen worden geraffineerd. Een drievoudige bonus. En binnen handbereik; als je op ons stemt.

Lees meer >

Jonge boeren worden lokale filmster

Je bent jong en je wilt wat: studeren, de wijde wereld in. Of je kiest er juist voor om op de boerderij te blijven. Saai? Jonge boeren laten in zes korte filmpjes het tegendeel zien. Een dorp heeft ook reuring!

Lees meer >

Goed én gezellig boodschappen doen

Vers, lokaal, transparant, met een eerlijke prijs voor de boer en ook nog eens gezellig: als boodschappen doen eens zo mooi kon zijn. Boeren en Buren belooft het! Het van oorsprong Franse concept breidt uit door heel Europa en zet nu in Nederland voet aan de grond.

Lees meer >

Pindakaaswinkels: voorbehouden aan de Randstad?

Een winkel met alleen pindakaas in de schappen opende eind juni in Amsterdam zijn deuren. Ze duiken vaker op in de Randstad, deze ‘one product shops’. Een trend die doorzet naar de rest van Nederland?

Lees meer >

---

Projecten

Varkenshoeden: terug naar vroeger is stap vooruit

Binnen het project Natuurlijk Boeren begon Joshua van Wersch in Mechelen, Limburg, met het hoeden van varkens op een weide bij huis. Varkens die eten uit de natuur: terug naar vroeger, maar het is een stap vooruit, vindt hij. “Ik wil boer worden, maar op mijn eigen manier. Ik geloof dat je elk dier zoveel mogelijk in zijn natuurlijke leefomgeving moet houden. ”

Lees meer >

HAS studenten opnieuw aan de slag met voedseltransitie!

Ook dit jaar gaan vanaf 29 augustus 50 derdejaars HAS-studenten aan de slag met voedseltransitie, in samenwerking met FoodUp! Brabant. Ze komen van verschillende studierichtingen en nemen de hele voedselketen onder de loep, met de principes van de circulaire economie in het achterhoofd.

Lees meer >

Kansen in de keten: 'Wees onderscheidend'

‘Tessa moet goed laten zien wat onderscheidend is.’ Dat is één van de tips van foodretailers voor de Deelbox, een maaltijd die je móet delen. Bekijk ook het filmpje over de bijeenkomst vanuit project 'Kansen in de keten', waarin Tessa haar idee voorlegt aan consumenten en foodretailers. 

Lees meer >

---

Agenda

Fietstocht Maashorst Op Díe Fiets
28 augustus, Oss en Zeeland
Bijzondere ontmoetingen op het platteland en proeven van lokale producten.

Science Café: Honger naar voedselkennis
6 september, Tilburg
Wie kunnen we nog vertrouwen als het om info over voedsel gaat?

Mansholtlezing: Agricultural to food policy and beyond
9 september, Brussel
Louise Fresco over het landbouwbeleid: moeten we niet naar een voedselbeleid?.

Holland High Tech roadmapevent 'Global challenges, joint solutions'
13 september, 's-Hertogenbosch
Grenzen openbreken voor innovatie. 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl