Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

27 september 2016

Tweewekelijkse nieuwsbrief van FoodUp! Brabant. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Inspirerend agrofood-event

We mogen best trots zijn op onze Brabanste Agrofood. En er zit bovendien nog heel veel moois in het vat! Wat? Dat hoor je tijdens het event 'Agrofood: de tijd vooruit' op 12 oktober. Van de do's en don'ts van crowdfunding tot een debat over voeding en techniek. Laat je inspireren!

Lees meer >

Even voorstellen… Kika Boomgaard

Als ik mezelf zou omschrijven in één woord, dan is het creatief. Die creativiteit pas ik op dit moment toe bij mijn oriëntatiestage bij FoodUp! Brabant. Als food designer in spe hou ik me bezig met het ontwerpen van een smaakvol, duurzaam (vegetarisch)vleesproduct.

Lees meer >

Op naar finale European Young Chef Award

17 september kookten zes jonge Brabantse koks voor een plaats in de finale van de European Young Chef Award in Barcelona. Een mooie wedstrijd, maar ook een voorproefje voor 2018, als Brabant de 'Europese Regio van de Gastronomie' is.

Lees meer >

Even voorstellen… Richella Stolzenbach

Ik ben Richella Stolzenbach, 22 jaar oud, studeer politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en loop nu sinds vier weken stage bij FoodUp! Brabant. Centraal staat de vraag: hoe kun je samen met mensen in netwerken werken aan voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving?

Lees meer >

---

Projecten

Natuurlijk Boeren presenteert eerste resultaten

Twee groepen HAS-studenten gingen begin 2016 aan de slag met knelpunten en kansen van Natuurlijk Boeren. De eerste resultaten staan nu op papier. Projectleider Ursula Kirchholtes is enthousiast.

Lees meer >

Game bereidt voor op de toekomst

De HAS-minor ‘Wereldwijde Voedseldialoog’ is van start: 50 studenten buigen zich over allerlei voedselvraagstukken. Eén team werkt aan een Foodgame Brabant. Spelletjes maken op school, klinkt niet echt als serious business. Maar dat is het wel.

Lees meer >

---

Agenda

SlowFarmFoodDinner – Uit de Zee, Van het Land en Uit de Lucht
2 oktober, Hedel
Genieten van allerlei lekkers op biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf de Sterregaard.

Bijeenkomst Boeren & Buren
3 oktober, 's-Hertogenbosch
Vers, lokaal, transparant, met een eerlijke prijs voor de boer: nieuwsgierig naar dit concept?

Trendcollege Kennismaking met de insectenketen
6 oktober, 's-Hertogenbosch
Maak kennis met de bestaande insectenketen in Nederland en de rest van Europa.

Brabantse agrofood: de tijd vooruit
12 oktober, 's- Hertogenbosch
Hier hoor je hoe de transitie in de agrofoodsector verloopt.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl