Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

19 januari 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Nieuwe verdienmodellen voor boeren in Straten

Als je het buitengebied leefbaar wilt houden, dan moet je ondernemers – boeren – een kans geven om een boterham te verdienen. Reden voor Stan Kerkhofs om in buurtschap Straten nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen rond het beheer van wegbermen.

Lees meer >

Kom naar de Natuurlijk Boeren Community-bijeenkomst!

Wat waarderen klanten van ‘natuurlijke boeren’ en welke behoeften hebben ze? En: welk perspectief biedt dit? Natuurlijk Boeren heeft een grootschalig doelgroepenonderzoek gehouden. Benieuwd naar de resultaten? Kom op 1 februari naar de Natuurlijk Boeren Community-bijeenkomst!

Lees meer >

Vennekuus haalt streefbedrag voor opvang tienermoeders

Mariska en Henri van de Ven uit Wintelre hebben 40.000 euro opgehaald via crowdfunding. Daarmee kunnen zij op hun boerderij een opvang voor tienermoeders bouwen.

Lees meer >

NLdoet: klussen gezocht!

Heeft jouw buurtmoestuin nog wat onderhoud nodig? Of kun je een paar handen gebruiken op de zorgboerderij? Meld je klus aan voor NLdoet op 10 en 11 maart. Zo werken we samen aan gezond en eerlijk voedsel in Brabant!

Lees meer >

---

Projecten

Landbouw Innovatie Campus: samen voor de boer van morgen

De landbouw verandert, de consument verandert. De Landbouw Innovatie Campus, een mede-initiatief van FoodUp! Brabant, helpt boeren de weg naar morgen te vinden. Via een nieuwe, creatieve aanpak. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Lees meer >

---

Agenda

 

Seminar personalised nutrition and health: Hoe ver zijn we?
24 januari, Wageningen
Seminar over de ontwikkelingen op het gebied van gepersonaliseerde voeding en hieraan gekoppelde gezondheid.

Bijeenkomst Korte Ketens
26 januari, Hilvarenbeek
Over kansen en belemmeringen in de korte ketens.Besloten.

HAS Food Experience
31 januari, Den Bosch
Tijdens de HAS Food Experience presenteren ruim 140 vierdejaars HAS-studenten hun afstudeerproject uit het food-domein.

Community bijeenkomst Natuurlijk Boeren
1 februari, Den Bosch
De laatste resultaten van het project Natuurlijk Boeren hoor je hier.

2e sessie Landbouw Innovatie Campus
2 februari, Den Bosch
Denk mee en help boeren de weg naar de toekomst te vinden.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl