Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

25 april 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Even voorstellen… Simone Berkelmans

"Hallo lezer! Mijn naam is Simone Berkelmans, op het moment van schrijven ben ik nog nét 22 jaar jong. Sinds februari ben ik onderdeel van het gezelligste team van de provincie."
Simone doet een afstudeeronderzoek voor FoodUp! en stelt zich even aan je voor!

Lees meer >

Even voorstellen... Ellen Tenbült

En nog meer versterking in ons team! Onze nieuwe collega Ellen gaat aan de slag met Agri meets Design, Food Heroes en de Landbouw Innovatie Campus. Welkom Ellen!

Lees meer >

Transitie-ambitie: Hendrik Hoeksema

"Dé transitie bestaat niet. Er zijn verschillende afslagen, en die zijn allemaal van belang in onze zoektocht naar een volhoudbare landbouw." Hendrik Hoeksema over zijn transitie-ambitie.

Lees meer >

Beleef het verhaal van bio-lokaal

Vier ‘lokaal-biologische’ producenten rond Den Bosch en Tilburg staken de koppen bij elkaar. Samen met Slow Food gaan ze nu een serie aanschuifmaaltijden op hun erf organiseren.

Lees meer >

FoodUp en YFM organiseren talkshow

Toch weer die hele zak chips leeggegeten... Terwijl je je zo had voorgenomen het niet te doen. Hoe komt dat nou? In de talkshow 'Waarom eten we wat we eten?' gaan FoodUp! en YFM Brabant op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen.

Lees meer >

Afval bestaat niet: oesterzwammen uit koffiedik

Drie keer per week gaat Jolande Vermaas met de handkar door Bergen op Zoom om bij restaurants koffieprut op te halen. Onder de grond, in een donkere, vochtige kelder, vormen die zakken vol ‘afval’ een voedingsbodem voor de lekkerste oesterzwammen. 

Lees meer >

---

Projecten

FoodUp! Live

Wat ligt er op jouw bord vanavond? Elke dag maak je keuzes, en die keuzes bepalen hoe we in de toekomst eten. Wil je weten hoe? Praat mee tijdens FoodUp! Live!

Lees meer >

---

Agenda

 

Thursday Leisure Meet & Drinks
18 mei, Oisterwijk
Een open en gratis borrel voor iedereen die actief is in de leisure industrie. Dit keer is het thema 'food'.
 

Lazy Sunday Afternoon aanschuiflunch
21 mei, Haaren
In de sfeervolle tuinderij van De Es geniet je van de creatieve kookkunsten van Joost van Roosmalen (D'n Ark).
 

FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger?
23 mei, Den Bosch
Wat eet je, en welke gevolgen hebben die keuzes voor de toekomst van ons voedsel? Praat mee tijdens FoodUp! Live!

Waarom eten we wat we eten?
30 mei, Den Bosch 
'Maak ik nog wel mijn eigen keuzes, of bepalen marketing en de voedselomgeving mijn gedrag?' Talkshow van FoodUp! en YFM Brabant.


Pop up-restaurant LOS op ’t Veld

31 mei t/m 10 juni, Laarbeek
Pop up-restaurant met producten van Laarbeekse bodem.


Landbouw Innovatie Campus Sessie 3
8 juni, locatie volgt
Derde sessie in de zoektocht naar de weg naar morgen.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl