Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

13 juni 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Transitie-ambitie: Jan van Schijndel

"We staan voor geweldige uitdagingen. En ik zie ook echt beweging in de primaire sector: het gaat al veel meer over waarde en beleving. Maar het lukt niet iedereen. Veel boeren zijn sceptisch. En belangrijker: landbouw is emotie."

Lees meer >

Grote verschillen adviseurs bij omgevingsbewust handelen

Er is een groot verschil in opvatting van omgevingsbewust handelen tussen agrarisch bedrijfsontwikkelingsadviseurs. Dat concludeert Kirsty van Galen na afloop van haar stage bij FoodUp! Brabant. Ze vertelt ons over haar onderzoek.

Lees meer >

Brabantse peulvruchten gezocht

Ontwerper Doreen Westphal is begonnen met een eigen lijn vleesvervangers. Overschottomaten en duurzaam zeewier heeft ze al. Wie helpt haar aan Brabantse peulvruchten?

Lees meer >

Doe mee aan de Future Food Design Awards!

Heb jij een radicaal, vernieuwd ontwerp voor een duurzame voedseltoekomst? Doe mee aan de Future Food Design Awards! Inschrijven kan tot 30 juli.

Lees meer >

Mooi voorbeeld: transitie met mestverwerking

“Of je wacht af en je ziet wel wat er gebeurt, of je neemt zelf het initiatief om oplossingen te zoeken bij de uitdagingen die markt en maatschappij je stellen. Ik heb voor het laatste gekozen: ik wil de dingen graag anders doen.” Dat schrijft pluimveehouder Pieter Smits op brabantse-agrofood2020.nl

Lees meer >

---

Projecten

De oplossingen van morgen voor de problemen van vandaag: daar gaan we naar op zoek in de Brabantse Keukens van WeAreFood. Samen met jou als ondernemer. Meld jouw thema uiterlijk 15 juni aan.

Lees meer >

Natuurlijk Boeren-boeren zetten hun producten direct af bij de klant. Maar welke waarden, koopgewoonten en betalingsbereidheid heeft die klant? Met een enquête probeert de HAS dat te achterhalen. Je bent van harte uitgenodigd!

Dat en meer staat in de laatste nieuwsbrief van Natuurlijk Boeren >

---

Agenda

 

Open Kaart Sessie #9 Een duurzame voedseltoekomst voor iedereen?!
15 juni, Utrecht
Kan duurzaam voedsel sociaal inclusief zijn?


FoodUp! Transitie Tafel #2
20 juni, Hilvarenbeek
Met veranderaars gaan we verder nadenken over vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant.


Presentatie eerste resultaten Food Heroes tegen voedselverspilling

21 juni, Goirle
De eerste resultaten op de weg naar minder voedselverspilling.


Big Data Event – De impact van data in de agrofood keten

27 juni, Den Bosch
Over de impact van (big) data in de agrofood keten.


Community-bijeenkomst Natuurlijk Boeren

28 juni, Den Bosch
Hoe kom ik een stap verder bij het omschakelen naar een Natuurlijk Boeren-bedrijfsmodel?

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl