Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

21 november 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Samen aan de slag met het Menu van Morgen

Boeren zijn een belangrijke schakel in de verduurzaming van onze voedselketen, maar we moeten ook de consument niet vergeten. De BMF en ZLTO, in samenwerking met FoodUp!, laten boer en burger samen nadenken over ons menu van morgen. Kom 6 december ook een vorkje meeprikken!

Lees meer >

Trekt de echte prijs van voedsel ons over de streep?

We vinden duurzaam voedsel best belangrijk, maar in de winkel letten we toch vooral op de prijs. En duurzaam is te duur. Of is gangbaar gewoon te goedkoop? Dat geluid klinkt steeds vaker en vindt ook politiek weerklank.

Lees meer >

---

Projecten

Kook eens met mannenvlees – vlees van bok, haan en stier. Klinkt als een simpele opdracht, maar de smaak van deze jongens is anders dan we gewend zijn. Op 14 november lieten koks van de opleiding Dutch Cuisine zien dat je er iets heel lekkers mee kunt maken.

Lees meer >

Hoe voorkom je dat leerlingen altijd weer die kroket uit de muur trekken? In de wedstrijd SnackAttack bedenken scholieren de gezonde, duurzame snack gewoon zelf. Eén van de succesvolle projecten uit de minor Wereldwijde Voedseldialoog die de HAS samen met FoodUp! heeft georganiseerd.

Lees meer >

Heb je een vernieuwend idee voor meer natuur, maar heb je nog geen grond? Het Groen Ontwikkelfonds Brabant heeft acht clusters van percelen beschikbaar. Wie ondernemerschap en natuurontwikkeling het best weet te combineren maakt kans!

Lees meer >

---

Agenda

 

Debat over de toekomst van voedselbossen
23 november, Den Bosch
Een debat over de vraag: 'Zijn voedselbossen een rendabele en realistische vorm van landbouw?'

 

Bodemcafé West-Brabant
23 november, Oudenbosch
Kennis en ervaring uitwisselen over innovatief en duurzaam gebruik van de Brabantse bodem.

 

FoodUp! Transitie Tafel
28 november, Hilvarenbeek
Denk mee over een nieuw voedselsysteem in Brabant.

 

Food Trend College: Gezonde misleiding
30 november, Den Bosch
Debat over (on)eerlijke informatie op voedselverpakkingen.


Proeven aan het ‘Menu van Morgen’
6 december, Oss
Proeven van en praten over het menu van morgen.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl