Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

19 december 2017

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2017. Wij wensen u fijne feestdagen en zien u graag terug in het nieuwe jaar!

---

Nieuws

Op naar 2018!

2017 ligt alweer bijna achter ons, 2018 staat voor de deur. Samen met het FoodUp!-netwerk kijken we terug én vooruit!

Lees meer >

Transitie-ambitie: PJ Beers

Je weet nooit of een verwachte transitie echt gaat plaatsvinden. Maar je ziet het economische én maatschappelijke draagvlak voor het huidige voedselsysteem afbrokkelen. Mijn zorg: hoe houdt de Brabantse boer het hoofd boven water? HAS-lector PJ Beers over zijn transitie-ambitie.

Lees meer >

Ontspannen ontmoeting tussen boer en burger

Op 6 december gingen landbouworganisatie ZLTO en milieufederatie BMF samen uit eten. Het ‘Menu van Morgen’ werd geserveerd. Hoe een onconventionele samenwerking, mede-geïnitieerd door FoodUp!, kan leiden tot een ontspannen ontmoeting tussen 100 boeren en burgers.

Lees meer >

Naar een groene, gezonde leeromgeving

Alle scholen een moestuin, opperde het kabinet vorige week. Wim Ruis is opgetogen over de groeiende aandacht voor een groene, gezonde leeromgeving. Zelf laten ervaren, dan valt het kwartje het beste. In het programma Jong Leren Eten bekijkt hij hoe dit ook praktisch kan.

Lees meer >

---

Projecten

In de boerderijwinkel ligt kaas van eigen erf. Een vaste, trouwe groep klanten komt er elke week voor naar de boerderij. Maar hoe bereik je een groter publiek? En hoe kun je ze meer bieden en het vooral makkelijker maken? FoodUp! Brabant begeleidt een groep koplopers naar een digitale streekmarkt.

Lees meer >

De eerste FoodUp! Academie is achter de rug. We kijken terug op een geslaagde editie. Maar wat vonden de deelnemers er eigenlijk van? We vroegen het Clasien Vermeer van Switch/ContourdeTwern. "Op de laatste dag waren vage plannen ineens concreet geworden en had ik het idee dat we samen echt iets hadden neergezet." 

Lees meer >

---

Agenda

 

Cursus: Succesvol naar de markt
11 en 25 januari, Den Bosch
Hoe introduceer je innovaties op de markt?

 

Beter leren in het groen
17 januari, Tilburg
Bijeenkomst over de manier waarop je natuur en groen kunt gebruiken in het onderwijs.

 

Seminar personalised nutrition and health: Hoe ver zijn we?
25 januari, Wageningen
Voor wie alles wil weten over voeding op maat.

 

HAS Food Experience 2018
30 januari, Den Bosch
4e-jaars HAS studenten presenteren hun innovaties.

 

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl