Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

7 juli 2016

Tweewekelijkse nieuwsbrief van FoodUp! Brabant. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Snoertseplak: eerste ondernemingsplan

De Snoertseplak begint vorm te krijgen. Er is nu een conceptondernemingsplan. De initiatiefnemers van de Snoertseplak hebben dit plan op 29 juni aangeboden aan gedeputeerde Anne-Marie Spierings en wethouder Nicole Lemlijn (Deurne).

Lees meer >

Natuurlijk Boeren-student wint HAS Award

Joshua van Wersch, student dier- en veehouderij, won op 16 juni de HAS Award 2016 in de categorie Jong Talent. Hij zette een eigen onderneming op, ‘De Varkenshoederij’, met het businessmodel van Natuurlijk Boeren.

Lees meer >

Gedeputeerde Spierings presenteert Brabant in Aarhuis

De Provincie Noord-Brabant mag zich in 2018 ‘Europese Regio van de Gastronomie’ noemen. Dat belooft een jaar aan nieuwe Brabantse initiatieven voor gezond, eerlijk en lekker voedsel.

Lees meer >

Aardbeien, bron: Pixabay.com

Wie fruit langer vers wil houden, moet het vervoeren in golfkartonnen dozen, zo blijkt uit Italiaans onderzoek.

Lees meer >

Eten uit de printer

Geen uren meer achter het fornuis, maar eten uit de 3D-voedselprinter. Toekomstmuziek, maar de ontwikkelingen gaan snel. In Eindhoven wordt nu zelfs een Europees kenniscenter 3D-printen opgericht.

Lees meer >

---

Projecten

Ontmoeting helpt agrifoodketen vooruit

Voor een gezonde agrofoodsector is ontmoeting in de hele keten belangrijk, vindt de gemeente Oss. Om die ontmoeting een impuls te geven, bedacht ze samen met Sprangers Communicatie het project ‘Kansen in de keten’. Een jonge onderneemster werkt met steun van die keten meteen een nieuw verdienmodel uit: de Deelbox.

Lees meer >

Groepen ondernemers voor agro-ecologie

Je bereikt meer als je buurman ook meedoet. Voor pilots agro-ecologie zoekt de Brabantse Milieufederatie daarom groepen boeren die samen aan de slag willen met een natuurlijkere manier van werken.

Lees meer >

---

Agenda

Hippe boon en toffe erwt
10 juli, Udenhout
De moestuin in en dan lekker koken!

Fabriek Magnifique
22 tot 24 juli, Veghel
Theater, muziek, kunst en food in Veghel. Ontmoet ook de deelnemers van FoodLabPeel.

MaashorstFair
31 juli, Schaik
Smakelijk eten en leuke activiteiten uit de Maashorst.

Vind meer activiteiten >

 

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl