Cursus Transitie in AgriFood

Organisator:
Food Hub i.s.m. Wageningen Academy
Locatie:
Door heel Nederland
Datum:
2017-09-14

Als voedselprofessional heb je te maken met een continu veranderend voedselsysteem waarbinnen jij en je organisatie zich moeten blijven ontwikkelen. Dit vraagt om een dieper inzicht in de dynamiek, belangen en innovatieve krachten die het voedselsysteem vormgeven.

Wij geven je een overzicht van het voedselsysteem door je letterlijk mee op reis te nemen. We geven je tools en handvatten door verschillende workshops om nieuwe kennis te vertalen naar jouw praktijk. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding van coaches die op dit moment impact maken in ons voedselsysteem.

Het doel van de Food Hub-opleiding Transitie in AgriFood is het ontwikkelen van een vernieuwd en breder perspectief op het voedsellandschap waarbinnen je opereert. Je krijgt meer inzicht in je eigen rol, je waarden en overtuigingen. Ook krijg je meer zicht op de fases van de transitie en de verschillende actoren die hierin een rol hebben.

Waar sta jij, waar staat jouw organisatie en welke innovaties moeten er plaats vinden om in te spelen op de verandering?

Het programma

Module 1 – De voedseltransitie (3 dagdelen, 14-15 sept)
Wat is jouw voedselvisie, de transitietheorie, welke factoren bepalen de transitie, visievorming

Module 2 – Het voedsellandschap (4 dagdelen, 19-20 okt)
Op bezoek bij de boer, hoe werkt de retail?, wat is het belang van beleid?

Module 3 – Radicale vernieuwing (4 dagdelen, 23-24 nov)
Ontmoet radicale voedselondernemers, werksessie: van voedselvisie naar concept, Lean Start-up methode

Module 4 – Maak zelf de transitie (3 dagdelen, avond 20-21 dec)
Workshop Pitch perfect, feedbacksessie met panel met experts, presentaties: van voedselvisie naar eigen transitie

Tijdens de vier modules loopt een coachingstraject met een coach uit het Food Hub netwerk die persoonlijk met je meekijkt hoe jij algemene transitielessen vertaalt naar jouw context.

Praktische informatie

Data: 14-15 sept, 19-20 okt, 23-24 nov, 20-21 dec
Locatie: Diverse boerderijen, boten en andere relevante plekken in heel Nederland
Prijs: Prijs is per persoon, inclusief lesstof, eten en drinken, vervoer op eigen kosten.
– excl. (21%) BTW: €1995,-
– incl. (21%) BTW: €2413,95

Voor meer informatie en inschrijven, kijk op thefoodhub.org >