What about soil? #7

Organisator:
HAS Hogeschool
Locatie:
HAS Hogeschool, Auditorium, Onderwijsboulevard 221, 's-Hertogenbosch
Datum:
2018-03-15

Tijdens het 7e college uit de reeks ‘What about soil?’ staat de vraag centraal: welke voordelen biedt een gezonde bodem voor voedsel?

Voor ondernemers in de agrarische sector is de bodem een belangrijk onderdeel van het rendement van hun onderneming. Ook maatschappelijk neemt de aandacht voor bodemgebruik toe. Hoe kunnen we werkelijk tot een duurzamere en vitalere bodem komen? Kan kennis over bodemleven en chemische processen leiden tot een oplossing?

In de collegereeks ‘What About Soil?’ van HAS Hogeschool delen experts en gebruikers hun kennis en ervaring op het gebied van bodem in de breedste zin van het woord.

Programma

Het programma op 15 maart duurt van 18.00 tot 21.00 uur. Je bent vanaf 17.00 uur welkom voor een lichte maaltijd. Aan het woord komen Roel van Wijk (biofysisch chemicus en plantenfysioloog), Jan Diek van Mansvelt (voorheen bijzonder hoogleraar ‘alternatieve’ landbouw) en Anton Nigten (doet als promovendus  onderzoek naar de samenhang tussen bemesting, voeding en gezondheid).

Kijk voor meer informatie en aanmelden op has.nl >