header-met-slogan

6 november 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws


Handige toolkit voor matchmaking lokaal voedsel

Hoe stimuleer je chefs in de horeca om duurzaam geproduceerde producten uit de regio af te nemen? Een pilot in de Kempen leverde belangrijke ervaringen op voor de ontwikkeling van een algemeen toepasbaar plan van aanpak. De toolkit is gratis te downloaden. FoodUp! Brabant droeg bij aan de ontwikkeling.

Lees meer >

Bedenk jij het worstenbroodje van de toekomst?

In het kader van Brabant - Europese regio van de Gastronomie, wordt 'Het Worstenbroodje van de Toekomst', gezocht, een duurzame variant van deze klassieker. Ideeën kun je insturen tot 21 november.

Lees meer >

Kwc1 sluit opdracht Herenboeren af met diner

De afgelopen weken hebben studenten van de opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine van het Koning Willem I College in ’s Hertogenbosch gewerkt aan een opdracht voor de Herenboeren Wilhelminapark. FoodUp! Brabant bracht de school en de Herenboeren bij elkaar.

Lees meer >

Voedselkaravaan Venlo brengt boeren en burgers samen

De Voedselkaravaan deed 27 oktober Venlo aan. Zo’n honderd mensen bezochten ’s ochtends boeren in de Peelregio die anders voedsel zijn gaan produceren. ’s Middag waren er in Venlo themabijeenkomsten. FoodUp! Brabant maakte de dag mede mogelijk.

Lees meer >

Projecten

Future Food Design Awards voor 0,9 gram koper

0,9 gram koper van een kogelhuls. Dat is wat er overblijft na het slachten van een koe. De winnares van de Future Food Design Award, Adelaide Tam, maakte er een paperclip van, verkrijgbaar voor 5 cent. Met het project zet ze de waarde van een dierenleven in de vleesindustrie in de schijnwerpers.

Lees meer >

Eerste haantjes leghanencaravan geslacht

De eerste lichting haantjes die in en rond de leghanencaravan is grootgebracht, is geslacht. Ze liepen op het biologische bedrijf van rundveehouder Ad van den Akker in Oirschot. Met succes. Een tweede lichting volgt. Het project krijgt steun van Food Heroes, waarin FoodUp! Brabant en ZLTO samenwerken tegen voedselverspilling.

Lees meer >

Kom de Foodgame spelen in Oss

Wat wil jij eten in 2040? En waar komt dat eten dan vandaan? Kom de Foodgame spelen, het spel staat de hele maand november in de bieb van Oss. FoodUp! Brabant was een van de initiatiefnemers en trekkers van de Foodgame.

Lees meer >

Agenda

VPRO Tegenlicht Meet Up ‘Groene Voedselpioniers’
7 november, Breda
Ga na de aflevering in gesprek over de toekomst van ons eten en noodzakelijke vernieuwingen

Theater: 'Eten is zoveel meer dan zorgen dat je niet doodgaat'
8 november, Tilburg
Voorstelling i.h.k.v. de We Are Food-maand 'Actief met eten, een hele zorg minder'

Symposium: Actief met eten
14 november, Heesch
Maak kennis met praktische toepassing van Positieve Gezondheid i.h.k.v. We Are Food

VPRO Tegenlicht Meet Up over kweekvlees
14 november, Oss
Aansluitend spelen de bezoekers samen de Foodgame

Expositie over voedsel: Je bent wat je leest
nog t/m 2 december, Oss
Je kunt als bezoeker ook zelf de Foodgame spelen
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet