header-met-slogan

20 november 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws


Ook varkens gaan voor milieu apart poepen en plassen

In de biologische varkensstal van Kees Scheepens in Oirschot plassen en poepen enkele biggen sinds kort in aparte hokjes. Dat brengt de ammoniakuitstoot terug naar bijna nul en de urine is direct bruikbaar als vervanger van kunstmest. Kees wordt bij de ontwikkeling gesteund door de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! Brabant.

Lees meer >

Mooi tijdschrift over studentenkijk op voedseldilemma’s

Tien weken lang bogen studenten van HAS Hogeschool zich over wereldwijde voedselvraagstukken. Wat ze daarvan leerden? Vier studenten maakten er in opdracht van FoodUp! Brabant een magazine van.

Lees meer >

‘Emotie is ook een smaak’

In alle openbare bibliotheken is deze maand het gratis boek ‘Je bent wat je leest’ te krijgen. Het biedt afwisselende verhalen, inzichten en tips. Zo pleit topkok Pierre Wind voor opnamen van emotie in het rijtje smaken zout, zuur, bitter, hartig, metaal en zeep, en leer je eikeltjestofu maken.

Lees meer >

Studenten werken aan duurzame quinoagerechten

Je hebt vast al eens van quinoa gehoord. Maar hoe maak je dat nou het lekkerst klaar? Op verzoek van de Dutch Quinoa Group houden koksstudenten van het Koning Willem I College zich daar sinds deze maand een semester mee bezig. FoodUp! Brabant bracht de samenwerking tot stand.

Lees meer >

Vruchtbare durf-te-vragensessie kringlooplandbouw

Tijdens het lichtkunstfestival GLOW organiseerden FoodUp! Brabant en het BAJK een durf-te-vragensessie over kringlooplandbouw voor jonge boeren. Daar bleek duidelijk behoefte aan.

Lees meer >

Projecten

Boek 'Van Brabantse grond' verschijnt 10 december

Op 10 december verschijnt het boek ‘Van Brabantse grond’. Het bevat 28 verhalen van Brabantse boeren en tuinders en 28 recepten met 28 authentieke Brabantse producten. Het is gemaakt door leerlingen van zeven Brabantse horecascholen en een resultaat van de aprilmaand van We Are Food.

Lees meer >

Kom de Foodgame spelen in Oss

Wat wil jij eten in 2040? En waar komt dat eten dan vandaan? Je kunt nog tot en met 2 december de Foodgame spelen in de bieb van Oss. FoodUp! Brabant was een van de initiatiefnemers en trekkers van de Foodgame.

Lees meer >

Agenda

Excursie naar oesterzwammenkwekerij
24 november, Tilburg
Oesterzwammen telen op koffiedrab? Maak het zelf mee met deze SFYN-excursie

Expositie over voedsel: Je bent wat je leest
nog t/m 2 december, Oss
Je kunt als bezoeker ook zelf de Foodgame spelen

Verkiezing Worstenbroodje van de Toekomst
9 december, Breda
Insturen kan nog t/m 21 november!

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet