header-met-slogan

18 december 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Videoserie: de toekomst van jonge boeren

Hoe denken jonge boeren dat hun bedrijf er over twintig jaar uitziet? Hoe vinden ze dat de maatschappij naar hen kijkt? Welke keuzes maken ze? En wat motiveert ze om boer te worden en blijven? Dat vertellen vier jonge boeren in een korte videoreeks die FoodUp! liet maken.

Lees meer >

Kweekvlees: kans of bedreiging voor de boer?

De ontwikkeling van kweekvlees gaat gestaag door. Wat zou dat kunnen betekenen voor de Brabantse veehouderij? Welke scenario’s zijn mogelijk? En hoe kijk jij daar als producent tegenaan? Zie je jezelf daar een rol in spelen? De universiteit in Wageningen komt graag in contact met boeren die hierover willen meepraten en -denken.

Lees meer >

Column: Meer boeren in Brabant!

Hendrik Hoeksema, programmaleider transitie bij ZLTO, schreef een column voor FoodUp! Wat hij wil? Meer boeren. En vooral blije boeren.

Lees meer >

Voedsel1000: beslis mee over Brabantse voedselbeleid

Hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving? De provincie Noord-Brabant wil graag dat Brabanders daar samen oplossingen voor gaan bepalen en organiseert daarom een Voedsel1000. Het moet leiden tot een eerste Brabants Voedselbesluit én uitvoering van de beschreven acties.

Lees meer >

FoodUp! helpt mbo's met nieuwe opleiding

Het Cingel College en het Prinsentuin College in Breda ontwikkelen met steun van de Landbouw Innovatie Campus van FoodUp! en ZLTO Breda gezamenlijk een nieuwe opleiding die aansluit bij de voedseltransitie: Food & Future. ‘We zien dat er vraag is naar een opleiding op het gebied van voeding, duurzaamheid en gezonder leven.’

Lees meer >

Boekje laat werk provincie en FoodUp! zien

Innovatie in de Brabantse Agrofoodsector stimuleren voor de transitie naar een slimme en duurzame agrofoodsector. Hoe doet de provincie Noord-Brabant en FoodUp! dat? Een online bladerboekje biedt overzicht.

Lees meer >

LIB realiseert betekenisvolle innovatiestappen

Landbouw Innovatie Brabant (LIB) is in staat het verschil te maken in het realiseren van veranderingen in de landbouw. Dat blijkt uit een externe evaluatie van LIB, een gezamenlijk initiatief van de provincie Noord-Brabant en ZLTO.


Lees meer >

Projecten


WeAreFood-jaar krijgt vervolg

Vanaf 1 januari is het jaar voor Brabant Europese Regio van de Gastronomie 2018 voorbij. Maar het bijbehorende programma WeAreFood en veel initiatieven die in het jaar een podium kregen, krijgen een vervolg. Een terugblik met Alfred van Mameren, vanuit FoodUp! Brabant projectleider WeAreFood.

Lees meer >

Twee deelnemers FoodUp! Academie 2018 blikken terug

Wat heeft de FoodUp! Academie van dit najaar betekend voor de deelnemers? We blikken terug met twee van hen: Doekele Rienks (43) uit Tilburg en Marieke Holweg (49) uit Rosmalen.

Lees meer >

Agenda


Low Food Symposium
13 januari, Amsterdam
Voor welke revolutie in eetcultuur staat de Nederlandse gastronomie?

Bodemcafé Kringlooplandbouw
16 januari, Bergen op Zoom
Avond over wat je als melkveehouder in de praktijk met kringlooplandbouw kunt.

Infoavond Green Deal Weidevarkens
30 januari, 's-Hertogenbosch
Update over de Green Deal en een boterham verdienen met natuurinclusief varkens houden.

HAS Food Experience
5 februari, 's-Hertogenbosch
Vierdejaars studenten presenteren hun oplossingen voor de voedseluitdagingen van vandaag.

Voedseltop van de Voedsel1000
19 februari, 's-Hertogenbosch
Bouw jij mee aan ons Brabants voedselsysteem?

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet