header-met-slogan

20 september 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Schouten slaat met landbouwvisie nieuwe richting in

Minister Carola Schouten van LNV presenteerde op 8 september haar langverwachte landbouwvisie. Ze neemt daarin afstand van het bestaande landbouwsysteem en wil dat Nederland gidsland wordt voor kringlooplandbouw. ‘Een markeringspunt’, aldus Wim Coenraadts van FoodUp! Brabant.

Lees meer >

Duurzame troonrede: nieuwe winstdefinitie en rebelsheid nodig

Een nieuwe winstdefinitie, die ecologische en sociale waarden meeneemt en uitgaat van de werkelijke kosten. Daarvoor pleitte Volkert Engelsman van Eosta, importeur en distributeur van biologische groenten en fruit in Europa in de Duurzame Troonrede van dagblad Trouw. Daarvoor zijn nodig een trendsettende minderheid, enige rebelsheid en afschaffing van perverse financiële prikkels.

Lees meer >

Food is Fictie

‘Food is fictie’ is de titel van zowel een nieuw boek van Linda Roodenburg als een tentoonstelling in het Design Museum Den Bosch. Beide gaan over het belang van beeld en verhalen rond voedsel.

Lees meer >

Kooktalent gezocht (10-12 jaar) voor Keukenbazen-battle

De jonge koks van de opleiding gespecialiseerde kok/Dutch Cuisine van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch werken de eerste tien weken van dit nieuwe schooljaar aan een praktijkopdracht van de Herenboeren Wilhelminapark. ‘Het draagt bij aan hun bewustzijn dat landbouw ook anders kan.’

Lees meer >

Kom 13 oktober naar World Food Day in ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 13 oktober organiseert FoodUp! Brabant (namens de provincie Noord-Brabant) samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch, het ministerie van LNV en We Are Food dit jaar World Food Day in ’s-Hertogenbosch, hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt.

Lees meer >

Projecten

Landbouw Innovatie Campus ontwikkelt zich door

De Landbouw Innovatie Campus (LIC) Brabant van FoodUp! Brabant helpt niet alleen boeren te innoveren. De LIC ontwikkelt ook zichzelf door. Voortbouwend op de ervaringen van de afgelopen anderhalf jaar, komt de focus nu nog meer te liggen op het met en voor boeren vertalen van innovatieve concepten naar verdiensten voor de boer. En op doorwerking in beleid.

Lees meer >

Elstar is klaar voor Plukgoed op 23 september

Appels die lang mogen doorrijpen aan de boom zijn minder lang te bewaren. En daardoor minder interessant voor de verkoop. Maar ondertussen worden ze wel veel lekkerder. Bij Plukgoed van Food Heroes kun je de perfecte Elstar ervaren, op 23 september in Zevenbergsen Hoek. In Food Heroes werken FoodUp! Brabant en ZLTO samen tegen voedselverspilling.

Lees meer >

Agenda

Van FoodPrint naar FootPrint
21 september, Sleeuwijk
Kennisevenement over foodtrends voor iedereen in de regio Land van Altena.

Van akker tot bakker
22 september, Etten-Leur
Maak kennis met nieuw Etten-Leurs streekproduct met weinig voedselkilometers: baktarwe.

Agrifood meets Geo: klimaat en blockchain
27 september; Agri & Food Plaza, 's-Hertogenbosch
Ontwikkel nieuwe inzichten voor toepassing van geo-data in ons voedselsysteem.

Borrelavond Voedselbossen
28 september, Rijsbergen
Ontmoet andere geïnteresseerden in voedselbossen en deel kennis en ervaringen.

Festival World Food Day
13 oktober, Den Bosch
Workshops, talkshows, films, streekmarkt en excursies over waar ons voedsel vandaan komt.
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet