header-met-slogan

10 oktober 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Melk en mannenvlees op World Food Day in Den Bosch

Waar komt ons voedsel vandaan? Wat kunnen we doen tegen de honger in de wereld en welke rol kan technologie daarin spelen? Deze thema’s staan centraal tijdens World Food Day op 13 oktober in Den Bosch. Laat je inspireren door gezonde bodem en gezonde melk, vegetarische worstenbroodjes en mannenvlees.

Lees meer >

Even voorstellen: stagiaire Sacha Wijffelaars

FoodUp! Brabant heeft weer een nieuwe stagiaire: Sacha Wijffelaars. Ze is 20, woont in Eindhoven en komt van hogeschool Fontys in Tilburg. Daar studeert ze International Lifestyle Studies. Een trendwatcher in spe dus, met interesse in food. En ze heeft iets met Spaans, zo ontdekten we.

Lees meer >

Luister bij DDW naar gesprek tussen boer en ontwerper

Wat brengt de toekomst voor de melkveehouderij? Is grondgebonden veehouderij een trend of de nieuwe standaard? Hoe draagt gewasbescherming bij aan duurzame landbouw? Tijdens de Dutch Design Week (#DDW), van 20-28 oktober in Eindhoven, kun je in De Kas op het Ketelplein de gesprekken tussen boeren en designers hierover beleven.

Lees meer >

Inspirerende Voedselkaravaan bezoekt Venlo

Op 27 oktober is de Voedselkaravaan van netwerk Voedel Anders in Venlo.’s Ochtends zijn er excursies naar inspirerende bedrijven in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg, ’s middags zijn er diverse workshops. FoodUp! ondersteunt de organisatie van de dag.

Lees meer >

Landbouw in 2040: kleinere bedrijven, meer menskracht

De landbouw is tussen 1950 en 2015 minder duurzaam geworden. En om richting 2040 duurzamer te worden, moeten meer mensen in de landbouw gaan werken. Dat concludeert Meino Smit in het proefschrift waarop hij in september in Wageningen promoveerde.

Lees meer >

Projecten

Interview: Diana van Bokhoven, FoodUp! Academie

De tweede editie van de FoodUp! Academie is in september van start gegaan. We spraken daarom met mede-organisator Diana van Bokhoven over het programma en de ontwikkeling bij deelnemers. En wat het voor haarzelf betekend heeft, als oud-deelnemer.

Lees meer >

De Foodgame brengt ook bij jongeren gesprek op gang

De Foodgame blijft een goed instrument om het gesprek op gang te brengen. Dat hebben ook HAS-studenten van de minor energietransitie ervaren, bij het spelen van de uitgebreide versie in Oss. FoodUp! Brabant was een van de initiatiefnemers en trekkers van de Foodgame.

Lees meer >

Groei fooddata biedt nieuwe kansen

In de WeAreFood-maand oktober is ’s-Hertogenbosch gastheer van de Brabantse keuken rondom food en data. Want datagebruik gaat de agroketen van grond tot mond veranderen. Van precisielandbouw tot het wereldwijd kunnen sturen op het voorkomen van voedseltekorten of -overschotten.

Lees meer >

Agenda

Festival World Food Day
13 oktober, Den Bosch
Workshops, talkshows, films, streekmarkt en excursies over waar ons voedsel vandaan komt.

Oerfestival De Maashorst
14-19 oktober, Herperduin / De Kriekeput
Festival rond natuur, cultuurhistorie & archeologie en food.

Dutch Design Week
20-28 oktober, Eindhoven
9 dagen, 2600 ontwerpers, 110 locaties, 400 activiteiten, eten en drinken, en muziekfestival.

Excursie in voedselbos Den Food Bosch
28 oktober, Sint Michielsgestel
Voor wie meer wil leren over voedselbossen of netwerk wil uitbreiden
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet