header-met-slogan

10 april 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Welke nieuwe gewassen kunnen we gaan telen?

Kunnen we gewassen introduceren op Nederlandse grond die we wel eten, maar nog niet telen? Daar draait het om in het evenement Nieuwe Nederlanders dat SFYN Brabant en FoodUp! Brabant samen organiseren op 20 april in Pand 18 in Den Bosch.

Lees meer >

Weer vijf voedselbossen erbij in Brabant

Brabant krijgt er dit najaar weer vijf voedselbossen bij, totaal 7,3 hectare, met ieder een eigen signatuur. Daarbij komt aandacht voor de ontwikkeling van de bossen en voor communicatie. Dat is afgesproken in het koepelplan Voedselbossen. De komende maanden worden de plannen nader uitgewerkt en definitief gemaakt. FoodUp! droeg bij aan deze ontwikkeling.

Lees meer >

Provincies hebben voortrekkersrol bij de voedseltransitie

Provincies kunnen een voortrekkersrol spelen bij de voedseltransitie. Want het is vooral het regionale en lokale niveau waar mensen elkaar vinden en nieuw initiatieven ontstaan. Voedsel Anders en Slow Food Nederland publiceerden een lijst met aanbevelingen en inspirerende voorbeelden. Ook FoodUp! is er daar een van, aldus Henk Renting van netwerk Voedsel Anders.

Lees meer >

Projecten

Studenten Avans verbinden jonge gezinnen en boeren

Hoe kunnen jonge gezinnen op een speelse manier duurzame relaties aangaan met boeren? Met die vraag gingen tweedejaars studenten Communication & Multimedia Design van Avans hogeschool in Den Bosch dit voorjaar aan de slag. FoodUp! Brabant was opdrachtgever. Begin april waren de presentaties (bevat video).

Lees meer >

'We delen onze helikopterview’

Veerle Slegers is vanuit FoodUp! Brabant vooral actief in het onderwijs. Een van de opleidingen waar FoodUp! veel contact mee heeft, is International Lifestyle Studies van Fontys hogeschool. De school interviewde haar over de samenwerking.

Lees meer >

BeLeef 2019: inspiratie-event voor de agrivrouw

Op 13 juni organiseert FoodUp! Brabant in samenwerking met Mevrouw de Boer hét inspiratie-event van het jaar voor de Brabantse agrivrouw: BeLeef 2019. Op dit evenement staan de vrouw en haar kracht centraal. Vind inspiratie, vertrouwen en kracht op BeLeef 2019 in het Inspyrium in Cuijk en meld je nu vast aan. Toegang is gratis.

Lees meer >

Agenda

Nieuwe Nederlanders: Nieuwerwetse gewassen van Brabantse bodem
20 april, 's-Hertogenbosch
Kunnen we gewassen introduceren op Nederlandse grond die we wel eten, maar nog niet telen?

Excursie naar voedselbos in Sint-Michielsgestel
22 april, Sint-Michielsgestel
Voor wie interesse heeft in voedselbossen, met rondleiding van Paul Muller (Forest Farmers)

Eerste Leegvelddag
22 april, Deurne
Eerste activiteit van de coöperatie Leegveld in Deurne, een bijzonder bureninitiatief

Voedselbossen voorjaarscursus
7 en 14 mei, 4 en 16 juni, Tilburg en Sint-Michielsgestel
Door BMF i.s.m. FoodUp! Aanmelden vóór 1 mei

BeLeef 2019
13 juni, Cuijk
Hét inspiratie-event van het jaar voor de Brabantse agri-vrouw

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram pinterest 
MailPoet