header-met-slogan

9 mei 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Met nieuwe gewassen meer lokale productie mogelijk

Het is nog knap lastig om een lunch en borrel samen te stellen met alleen maar Nederlandse ingrediënten. Dat ontdekte Carline Zoete van SFYN Brabant, samen met FoodUp! Brabant organisator van het evenement Nieuwe Nederlanders. De teelt van nieuwe gewassen maakt ook meer lokale en eerlijker productie mogelijk.

Lees meer >

Projecten

CHOONK in finale Lekkerste voedselproduct 2019

Het nieuwe Brabantse voedselproduct CHOONK staat in de finale van de Amsterdam Food Pitch, de verkiezing van het Lekkerste voedselproduct van 2019. De winnaar komt in de schappen van een groothandel. En dat is voor een nieuw product een gewilde, moeilijk te bereiken plek. De publieksstem telt voor 25 procent mee bij de beoordeling van de vakjury. Stemmen kan nog tot 13 juni.

Lees meer >

Transitietafel #5: hoe krijgen boeren hun positie terug?

Hoe krijgen boeren hun positie (terug)? Dat is het onderwerp van de FoodUp! Transitietafel van 21 mei. Het wordt inmiddels alweer de vijfde Tafel. Dit keer zijn we te gast bij Kaasboerderij de Ruurhoeve in Hoogeloon.

Lees meer >

Inspiratieverhalen van krachtige vrouwen op BeLeef 2019

BeLeef 2019 staat in het teken van inspiratie. Krachtige vrouwen vertellen daarbij hun verhaal. Eén van deze vrouwen is Siska Vanpeteghem. Zij en haar man hadden net hun akkerbouw- en varkensbedrijf uitgebreid met een B&B als hij bij een bedrijfsongeval het leven laat. Het gratis event voor agrivrouwen op 13 juni in Cuijk is een initiatief van FoodUp! Brabant.

Lees meer >

Agenda

FoodCafé: Tilburg, na sushistad nu burgercity
14 mei, Tilburg
Gasten: Sanne Heijndijk (raadslid GroenLinks) en Ralf Bodelier (journalist/filosoof)

Regel de Regels: excursie naar groentezadenveredelaar Rijk Zwaan
14 mei, Fijnaart
Plantenveredeling voor maatschappelijke uitdagingen en weerbare planten

Masterclass Kringlooplandbouw
15 mei, Breda
Thema: bodem

BeLeef 2019
13 juni, Cuijk
Hét inspiratie-event voor de Brabantse agrivrouw. Toegang gratis. Meld je nu aan!
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube 
MailPoet