header-met-slogan

29 januari 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Green Deal: natuurinclusief vast onderdeel onderwijs

Natuurinclusief denken en handelen - waarbij de natuur zo goed mogelijk benut wordt in en rondom het boerenbedrijf – wordt een vast onderdeel in het lesprogramma van groene opleidingen. Dat is op 16 januari vastgelegd in de Green Deal natuurinclusieve landbouw in het groene onderwijs.

Lees meer >

‘Studenten laten kennismaken met koplopers’

Helicon, met ‘groene’ vmbo- en mbo-scholen in Brabant en Gelderland, is een van de onderwijsinstellingen die op 16 januari de Green Deal natuurinclusieve landbouw in het groene onderwijs tekende. Gijs de Bont, lid van het college van bestuur, vertelt waarom.

Lees meer >

Subsidie voor omschakelplan natuurinclusieve landbouw

Brabantse veehouders die willen omschakelen naar natuurinclusieve landbouw kunnen subsidie aanvragen voor het opstellen van een businessplan voor de omschakeling. Als FoodUp! Brabant denken we mee over de opzet van een kennisnetwerk natuurinclusieve landbouw in Brabant en over verdienmodellen.

Lees meer >

Lector HAS over gezonde én duurzame dieet

Een commissie van internationale deskundigen heeft onderzocht wat op basis van actuele wetenschappelijke kennis een gezond én duurzaam dieet is. We vroegen Annet Roodenburg, lector Voeding en gezondheid aan de HAS Hogeschool in Den Bosch, om een reactie.

Lees meer >

‘Transities vragen gezamenlijke, gebiedsgerichte aanpak’

Een gezamenlijke, gebiedsgerichte aanpak van de transities van landbouw, natuur, klimaat en energie in Brabant. Daartoe roepen Brabantse landbouw- en natuurorganisaties, waterschappen, grondbezitters en werkgevers op in hun manifest ‘Brabants Mozaïek in ontwikkeling’.

Lees meer >

Vmbo-project Helicon wint Impactprijs

Het plan voor een natuurlijke speeltuin in Aalst van een leerlinge van Helicon vmbo Eindhoven heeft de Impactprijs categorie vmbo gewonnen. Het groentebelegconcept Harstikke Gruun van een HAS-studente won de prijs in het hbo.

Lees meer >

Projecten

Studenten zien kansen voor nieuw verdienmodel melk

Drie studenten van Avans Hogeschool hebben zich voor FoodUp! Brabant in hun minor gebogen over de boer in 2030 en nieuwe verdienmodellen. De studenten zien kansen voor een ultrakorte melkketen: op de boerderij gebotteld en als retourzending met de online boodschappendienst naar het distributiecentrum.

Lees meer >

Scholen zoeken partners voor opleiding Food & Future

Het Cingel College en Prinsentuin College in Breda zijn op zoek naar gamechangers en voedselveranderaars die partner willen worden van hun nieuwe, gezamenlijke opleiding Food & Future. Daarom organiseren de mbo's samen met de LIC op 20 februari een werksessie.

Lees meer >

Agenda

Infoavond Green Deal Weidevarkens
30 januari, 's-Hertogenbosch
Update over de Green Deal en een boterham verdienen met natuurinclusief varkens houden

Open keuken: Oude appelrassen
4 februari, 's-Hertogenbosch
Studenten KW1College presenteren hun recepten met oude Brabantse appelsoorten

Inspiratiesessie: Groente op het hoofdpodium
4 februari, Waalwijk
Voor koks en andere horeca- en foodprofessionals. Ben jij klaar voor de toekomst?

Regel de regels: excursie naar geitenhouderij in Schaijk
5 februari, Schaijk
Voor jonge boeren die aan de slag willen met hun toekomst, door LIC/FoodUp!, ZLTO en BAJK

HAS Food Experience
5 februari, 's-Hertogenbosch
Vierdejaars studenten presenteren oplossingen voor de voedseluitdagingen van vandaag

Voedseltop Voedsel1000
19 februari, 's-Hertogenbosch
Bouw jij mee aan ons Brabants voedselsysteem?

Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet