header-met-slogan

9 oktober 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Projectnieuws

Kom Frietje Precies proeven op de Dutch Design Week

Op 19 oktober begint in Eindhoven de Dutch Design Week 2019. Op het voor iedereen vrij toegankelijke foodcourt op het Ketelhuisplein is dan voor het eerst Frietje Precies te koop. Friet waar de Brabantse boer, de Brabantse bodem en de Brabander zelf blij van worden! Frietje Precies is een initiatief van de Brabantse akkerbouwer Jacob van den Borne en FoodUp! Brabant.

Lees meer >

Frietje Precies draagt bij aan transitie akkerbouw

Een nieuwe, natuurinclusieve landbouwmethode die precisietechnologie combineert met strokenteelt. Met als eindproduct een bijzonder frietje waarbij bodem én boer erop vooruit gaan. Dat is Frietje Precies, een tastbare bijdrage aan de noodzakelijke transitie van onze voedselproductie. Frietje Precies is een initiatief van de Brabantse akkerbouwer Jacob van den Borne en FoodUp! Brabant.

Lees meer >

Beste Brabantse Borrelplank zonder vlees gelanceerd

Op 7 oktober heeft WeAreFood in 's-Hertogenbosch de Beste Brabantse Borrelplank gepresenteerd. Aan deze smakelijke borrelhap komt geen vlees te pas en hij bevat merendeels Brabantse producten. De presentatie markeert ook de start van de WeAreFood-maand waarin plantaardige eiwitten centraal staan. WeAreFood is een project van FoodUp!Brabant in samenwerking met VisitBrabant.

Lees meer >

STUDIO Agri meets Design blikt terug en vooruit

Ben jij ontwerper, boer, beleidsmaker of een andere professional werkzaam in de agrifood of creatieve industrie? Kom dan in de Dutch Design Week (19-27 oktober in Eindhoven) langs bij STUDIO Agri meets Design en ontdek wat samenwerking tussen de agrifoodsector en de creatieve industrie teweeg kan brengen. In Agri meets Design werken FoodUp! Brabant, ZLTO, Overijssel en LNV samen aan bijzondere matches tussen boeren en designers. Dat levert een frisse kijk op en nieuwe kansen voor de voedseltransitie.

Lees meer >

Maak kennis met bokkenvlees op masterclass

Op 15 oktober organiseren FoodUp! Brabant. ZLTO en poelier Ruig een Masterclass Bokkenvlees. De dag is bedoeld voor iedereen met interesse in ethisch en lekker Nederlands vlees en vermindering van voedselverspilling.

Lees meer >

Simone en Jens over de eerste dagen FoodUp! Academie

De FoodUp! Academie is begonnen! Met enkele deelnemers kijken we terug op de eerste twee dagen. Wat hebben zij geleerd? En wat nemen zij nu al mee tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten? We trappen af met Simone Lips en Jens de Visser van start-up People of Tomorrow.

Lees meer >

Overig nieuws

Deze maand verkrijgbaar: bokkenworstenbroodje

Jaarlijks krijgen de Nederlandse melkgeiten in totaal zo'n 100 duizend geitenbokjes. Maar we eten ze hier niet op, en dat is jammer. Om iedereen kennis te laten maken met dit prachtige vlees brengen Brabantsche Worstenbroodjes en De Lekkere Man daarom in slachtmaand oktober een exclusief bokkenworstenbroodje op de markt. Herfstig en kruidig; met bok en bospaddenstoel.

Lees meer >

Agenda

Dutch Food Week
5-16 oktober, o.a. in Brabant
Diverse activiteiten, van rondleidingen tot lezingen

Dutch Design Week
19-27 oktober, Eindhoven
Europa's grootste designbeurs, waar ook FoodUp! present is

Creativity World Forum 2019
21-23 oktober, Brabant
Internationale conferentie over creativiteit en innovatie, met in Meierijstad een dagsessie food

Netwerkevent Agri meets Design
23 oktober, Eindhoven
Interactieve bijeenkomst over de ervaringen en ontdekte werkprincipes
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube