header-met-slogan

22 oktober 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Projectnieuws

‘Met Frietje Precies hobbels in verduurzaming ervaren’

Waarom helpt FoodUp! Brabant een bodemvriendelijk frietje op de markt te brengen? Platform Overheid van Nu vroeg het aan teamlid Wim Coenraadts. ‘Het is als overheid heel nuttig om in de praktijk te ervaren wat het beleid aan ondernemersmogelijkheden biedt en waar je dan tegenaan loopt.’

Lees meer >

Nieuwe Dutch Cuisine-route belicht innovatie en erfgoed

WeAreFood en Dutch Cuisine ontwikkelden samen een interessante route door Noordoost-Brabant rond bourgondische cultuur en foodinnovatie. Ook plantaardige eiwitten spelen hierin een rol, het thema van oktober voor WeAreFood. FoodUp! Brabant ondersteunt WeAreFood.

Lees meer >

Nieuwe concepten voor teelt peulvruchten

Telers en verwerkers van peulvruchten gaan samenwerken met ontwerpers om de teelt van peulvruchten in Nederland aantrekkelijk te maken. Dit project, FoodLab Pulses, start in STUDIO Agri Meets Design op de Dutch Design Week. FoodLab Pulses wordt mogelijk gemaakt door FoodUp! Brabant, provincie Noord-Brabant, ZLTO, provincie Overijssel, ministerie LNV, stichting DOEN en The Protein Cluster.

Lees meer >

FoodUp! Academie inspireert deelnemers

De eerste dagen van de FoodUp! Academie van dit jaar zitten erop. Wat hebben deelnemers geleerd? En wat nemen zij nu al mee? We spraken met Mira, Wendy, Jens en Simone.

Lees meer >

Ontdek de oogst van zeven jaar Agri meets Design

Ben jij ontwerper, boer, beleidsmaker of een andere professional werkzaam in de agrifood of creatieve industrie? Kom dan in de Dutch Design Week langs bij STUDIO Agri meets Design en ontdek wat samenwerking tussen de agrifoodsector en de creatieve industrie teweeg kan brengen. In Agri meets Design werken FoodUp! Brabant, ZLTO, Overijssel en LNV samen aan bijzondere matches tussen boeren en designers voor een frisse blik op de voedseltransitie. Nog tot en met 27 oktober in Eindhoven.

Lees meer >

Overig nieuws

De Smaak van Hier zoekt melkveehouders

Melkveehouder Rob Denissen uit Heukelom is met zijn twee compagnons op zoek naar collega’s die zelf willen verzuivelen en een korte keten bedienen. Zij ontwikkelden een formule waar meer melkveehouders profijt van zullen hebben en waarmee ze elkaar versterken: ‘De smaak van hier’.

Lees meer >
growing pavilion DDW 660x150

DDW-paviljoen promoot biobased bouwmaterialen

Van reststromen uit de landbouw- en voedselsector zijn ook biobased bouwmaterialen te maken. Dat laat het Growing Pavilion zien, een voor de Dutch Design Week gebouwd paviljoen. Met het bouwwerk willen de makers mensen inspireren biobased materialen te produceren en toe te passen. En als je daar toch bent: kom dan ook het lekkere Frietje Precies proeven: 100 procent bodem- en boervriendelijke friet.

Lees meer >

Agenda

Dutch Design Week
19-27 oktober, Eindhoven
Europa's grootste designbeurs, waar ook FoodUp! present is

Creativity World Forum 2019
21-23 oktober, Brabant
Internationale conferentie over creativiteit en innovatie, met in Meierijstad een dagsessie food

Beet! (Brabant eet)
7 november, Den Bosch
Hoe onderwijs, overheid en bedrijfsleven de voedseltransitie samen vormgeven. Doe mee!
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube