header-met-slogan

19 november 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, of maak een account aan.

Projectnieuws

Nieuwe ideeën voor peulvruchten

Bonen kunnen hipper, smakelijker en makkelijker. Vijf koppels van ontwerpers en verwerkers gaan tot oktober 2020 spannende, nieuwe, lekkere en aansprekende concepten bedenken voor peulvruchten van Nederlandse bodem. Ze doen dat in het project FoodLab Pulses van Agri meets Design, waarin FoodUp! een van de samenwerkingspartners is.

Lees meer >

Interesse consument en foodsector in plantaardig groeit

De WeAreFood-maand van de plantaardige eiwitten heeft de interesse van consumenten, studenten én horecazaken en andere bedrijven in de foodsector gewekt. Het meest in het oog sprong de lancering van de Beste Brabantse Borrelplank, bourgondisch lekker en vegetarisch. We blikken terug met Alfred van Mameren, vanuit FoodUp! betrokken bij WeAreFood.

Lees meer >

Minidocu's tonen impact Agri meets Design

Hoe gaat dat nou en wat levert het op, samenwerken als boer en designer aan een duurzamer voedselsysteem? De drie minidocumentaires die STUDIO Agri meets Design maakte en liet zien op de Dutch Design week zijn nu online voor iedereen te zien. De video’s werden gemaakt in het kader van het zevenjarig bestaan van het project. FoodUp! is één van de partners in Agri meets Design.

Lees meer >

Overig nieuws

Brabantse driehoek voor nieuw voedselsysteem

Kennispact MBO Brabant, HAS Hogeschool, FoodUp! Brabant en ZLTO gaan structureel samenwerken aan een nieuw voedselsysteem in Brabant. In dat systeem staan gezond, eerlijk, duurzaam en lekker eten centraal. De partijen bekrachtigden de samenwerking op 7 november tijdens de bijeenkomst Brabant Eet (Beet) in Den Bosch.

Lees meer >

Agenda

Masterclass Kringlooplandbouw: Voer
21 november, Den Bosch
Tweede bijeenkomst in serie georganiseerd door FoodUp!. BAJK en ZLTO

Film: Eten van eigen hof
6 december, Boxtel
Brabantse première van film over Herenboeren; op 8 december te zien bij Omroep Brabant

Symposium Biodiversiteit en leefgebieden
19 december, Den Bosch
Voor iedereen die zich inzet voor de Brabantse natuur

Masterclasses Kringlooplandbouw
9 januari, Den Bosch
Derde bijeenkomsten van alle thema's in serie georganiseerd door FoodUp!, BAJK en ZLTO
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube