header-met-slogan

6 juni 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Ga mee Met de Boer op Toer

Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN en FoodUp! Brabant organiseren zaterdag 22 juni een tweede editie van Met de Boer op Toer, om kennis te maken met boeren, burgers en elkaar. Tijdens deze excursie bezoeken we een biologische glasgroentenkwekerij, een bijzonder vleesveebedrijf en een pluimveehouder (winnaar Agrofoodpluim januari) in de omgeving van Oirschot. Ga je ook mee?

Lees meer >

Multifunctionele landbouw blijft groeien

Een op de vier Nederlandse boeren en tuinders heeft tegenwoordig een multifunctioneel bedrijf, met naast de agrarische productie een activiteit als zorglandbouw, kinderopvang, boerderijeducatie, boerderijverkoop, natuurbeheer of recreatie. De totale omzet van deze multifunctionele bedrijven verdubbelde de afgelopen vijf jaar.

Lees meer >

Innovation Makers Agrifood voor studenten en start-ups

De provincie Noord-Brabant organiseert een challenge om studenten en start-ups uit te dagen innovatieve oplossingen voor de agrofoodsector te bedenken: Innovation Makers Agrifood. Tijdens deze challenge ga je met real life-vragen uit de sector aan de slag, samen met professionals uit het bedrijfsleven en docenten.

Lees meer >

Projecten

Transitietafel: Boeren en maatschappelijke vraagstukken

Ruim vijftig mensen gingen op 21 mei tijdens de FoodUp! Transitietafel aan de slag met de vraag hoe boeren kunnen werken aan maatschappelijke vraagstukken. De tafelgesprekken met vraagstukken van vijf agrarische ondernemers leverden – naast nieuwe contacten – ook concrete aanknopingspunten op voor vervolgstappen.

Lees meer >

Doe de FoodUp! Academie cadeau

Wie iedere dag druk bezig is met de transitie van het voedselsysteem en hier stappen in zet, kent vast het gevoel ‘ik wou dat het sneller ging’. En daar kun je nu zelf iets aan bijdragen: door de FoodUp! Academie cadeau te doen aan iemand uit jouw omgeving. Want uiteindelijk is de voedseltransitie gewoon mensenwerk.

Lees meer >

‘Uiteindelijk is de transitie gewoon mensenwerk’

Waarom is FoodUp! Brabant twee jaar geleden eigenlijk met de FoodUp! Academie gestart? We vroegen het Marcel Webster van FoodUp! en medeorganisator Diana van Bokhoven. Aanmelden voor de derde editie, dit najaar, kan nog tot 24 juni.

Lees meer >

Zet een volgende stap, laat je inspireren op BeLeef 2019

Of je nu boerin bent, een baan buitenshuis hebt, je partner ondersteunt of fulltime voor het gezin zorgt: als agrivrouw herken je dat de agrosector in beweging is en je er wat mee moet. En misschien ook wil. Maar wat? En hoe? Laat je inspireren op BeLeef 2019 van FoodUp! en Mevrouw de Boer, een gratis evenement op 13 juni in Cuijk. BeLeef 2019 geeft jou het vertrouwen, de kracht én de inspiratie om op onderzoek uit te gaan en een volgende stap te zetten. Regel nu je gratis toegangskaart.

Lees meer >

Sterrenrestaurant experimenteert met upcycling voedsel

Michelinrestaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft als eerste restaurant ervaring opgedaan met de 3D-voedselprinter van Upprinting Food. Deze Brabantse start-up timmert aan de weg met een manier om van voedsel dat anders verspild wordt nieuwe, houdbare producten te maken.

Lees meer >

Agenda

BeLeef 2019
13 juni, Cuijk
Hét inspiratie-event voor de Brabantse agrivrouw. Toegang gratis. Meld je nu aan!

Informatieavond grond Herenboeren Hart van Brabant
17 juni, Tilburg
Informatieavond voor grondeigenaren en -gebruikers uit de regio

Bijeenkomst voor boeren over nieuw korteketenplatform
20 juni, Eindhoven
Boer met passie voor de korte keten? Kom ontdekken hoe dit platform werkt.

Food Festival de Es
30 juni, Haaren
Kleinschalig evenement met goed en verantwoord eten en fijne muziek
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube 
MailPoet