header-met-slogan
FoodUp Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant. Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram.

Nieuws

Geniet van de Beste Brabantse Borrelplank

Om de productie en consumptie van plantaardige eiwitten te verhogen, heeft FoodUp Brabant de Beste Brabantse Borrelplank ontwikkeld: 100% plantaardig en 100% Brabants. Geniet onder andere van een bitterbal van oesterzwam, vegetarisch worstenbroodje of heerlijk falafelballetje. Goed voor mens, dier en omgeving. Dat is Brabant op zijn best!

Lees meer >

Kaartverkoop Iets met Boeren gestart

Gemeenten Reusel-De Mierden, Sint Anthonis en FoodUp Brabant presenteren in mei de exclusief gemaakte voorstelling ‘Iets met boeren’. De voorstelling gemaakt met inwoners van de gemeenten Sint Anthonis en Reusel – De Mierden, brengt boeren, burgers en buitenlui samen aan tafel over de transitie van hun eigen buitengebied. Bestel nu je kaarten bij Bureau Pees.

Lees meer >

Nationale Week zonder vlees

Van maandag 9 maart tot en met zondag 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. FoodUp Brabant is partner van de Nationale Week Zonder Vlees.

Lees meer >

De ins en outs van mest

Johan Laurijsse (23 jaar) werkt op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders. Hij volgt de masterclasses mest van BAJK, ZLTO en FoodUp Brabant. De cursus is onderdeel van de serie rond kringlooplandbouw. Wat heeft hij tot nu toe geleerd?

Lees meer >

Agenda

Nationale week zonder vlees
9 t/m 15 maart, heel Nederland
Als partner van de Week zonder vlees roepen wij ook op om een week geen vlees te eten.

Theatervoorstelling Iets met Boeren
8, 9, 10 mei, Gemeente Sint Anthonis
15, 16, 17 mei, Gemeente Reusel-De Mierden
Samen met andere boeren, burgers en buitenlui aan tafel over de transitie van ons eigen buitengebied.

Basiscursus Voedselbossen
9, 16, 23 en 28 juni, Tilburg en Sint-Michielsgestel
Leer in 3 avonden en 1 praktijkdag de basisprincipes van een voedselbos.
Vind meer activiteiten >
FoodUp Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube