header-met-slogan

24 mei 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

Nieuws

Wim-en-Johan-op-de-tractor-660x150

Als ik boer zou zijn

Vorige week mocht Wim Coenraadts een dag mogen meelopen op het boerenbedrijf van Johan Bakermans, hoeder van dik 2700 varkens (van 25 kg tot 125 kg) en enkele hectares landbouwgrond in Heeze-Leende. Een eerlijke, toekomstgerichte harde werker, die uitvogelt hoe hij de stap naar Beter Leven 1 ster kan maken.

Lees meer >
Koning van het grasland 660x150

Win 2 kaartjes voor Koning van het Grasland

Wil jij op zaterdag 2 juni naar de voorstelling Koning van het Grasland in Babyloniƫnbroek? Wij geven 2 x 2 kaartjes weg op Facebook. Kijk hier hoe je mee kunt doen >

Lees waarom de voorstelling de moeite waard is >

Projecten

nieuwsbrief FoodGame BORD1

Speel de Foodgame met ons mee


Wat eten we in 2040? Deze vraag hebben wij de afgelopen periode met onze Foodgame-zuil gesteld aan beleidsmakers, ondernemers, studenten en scholieren. Nu zijn we benieuwd hoe jij hierover denkt! Vanaf morgen posten we op onze Facebookpagina verschillende stellingen. Doe je mee?

Lees meer >
EetJeBeter-Foodtruck-Robert-Danse-660x150

Eet je beter met diabetes type II


Steeds meer mensen in Nederland krijgen diabetes. De diagnose betekent vaak een leven lang medicijnen. Chefkok Robert Danse laat zien dat het anders kan: door anders te eten. In mei trekt hij in de EetJeBeter-foodtruck van We Are Food door Brabant.

Lees meer >
FoodUp-Foto-logo4-640x150

FoodUp! Academie 2018: meld je nu aan


Werk jij als voedselprofessional, ondernemer, beleidsmaker, student of op een andere manier in de Brabantse agrofood? Wil jij met een netwerk van 20 veranderaars ontdekken hoe jij je kan inzetten voor een gezond en eerlijk voedselsysteem? Schrijf je dan nu in voor de tweede FoodUp! Academie. Je hebt tot 15 juni de tijd.

Lees meer >

Agenda

Ravelijnlezing: The Future of Food
31 mei, Bergen op Zoom
Voor wie benieuwd is naar de toekomst van ons eten.

Koning van het Grasland in Brabant
29 mei t/m 2 juni, Babyloniƫnbroek
Theatervoorstelling over de dilemma's van een boer.


ProefMei 2018
31 mei t/m 3 juni, Bergen op Zoom
Festival in het teken van proeven, genieten en elkaar ontmoeten!

Voedselbosborrel
15 juni, Rijsbergen
Rondleiding met borrel in een voedselbos.
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
MailPoet