header-met-slogan

17 december 2019

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samen werken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant. Met deze nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook, Twitter of Instagram.

Nieuws

Terugblik 2019: nieuwe concepten op de markt gezet

Wat sprong er wat ons betreft uit dit jaar? Met de kerstvakantie voor de deur, vinden wij het een mooi moment om te kijken wat we in 2019 hebben bereikt. Conclusie: FoodUp! heeft zelf ook nieuwe stappen gezet, onder meer met Frietje Precies en de Beste Brabantse Borrelplank.

Lees meer >

Voedselbos ontwerpen in nieuwe cursus

Hoe ontwerp je een voedselbos? Dat is de vraag die centraal komt te staan in een nieuwe cursus van FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie. De cursus is een vervolg op de succesvolle introductiecursus voedselbossen.

Lees meer >

Brabanders samen naar Bio-beurs

Door de groeiende markt voor biologisch zijn er volop marktkansen. Misschien iets voor jou om je in te verdiepen? ZLTO, BioNederland en FoodUp! Brabant organiseren daarom op 23 januari een gezamelijk werkbezoek aan de Bio-beurs in Zwolle, voor boeren, verwerkers, supermarkten, onderwijs en overheid.

Lees meer >

Verdienmodel agroforestry, bijeenkomst voor agariërs

Agroforestry biedt economisch en ecologisch gezien tal van voordelen. Benieuwd of er met agroforestry geld te verdienen valt en hoe u agroforestry kunt inpassen in uw bedrijfsvoering? Kom naar de bijeenkomst ‘Agroforestry: verdienmodel voor agrariërs’ op 30 januari in Oisterwijk.

Lees meer >

Projectnieuws

Henri's Escaperoom slaat aan

De boerenescaperoom is een succes aan het worden. De aanvragen voor het spel waarin je dilemma’s van boeren die willen veranderen ervaart, blijven maar binnenstromen. Ook naar een Vlaamse variant wordt gekeken. FoodUp! hielp de mobiele escaperoom ontwikkelen.

Lees meer >

Mbo haalt met gastlessen praktijk in huis

FoodUp! Brabant en ZLTO verzorgen dit jaar zes gastlessen voor derdejaars mbo-studenten van Curio in Breda (voorheen Prinsentuin College). De studenten van de opleidingen Vakexpert teelt en groene technologie en Vakexpert veehouderij krijgen zo les over actuele ontwikkelingen en thema’s voor boeren en tuinders.

Lees meer >

Ervaringen FoodUp! Academie: Marian en Ilse

De FoodUp! Academie van 2019 is alweer afgelopen! We blikken terug met deelnemers Marian Schmitz (beleidsmedewerker gemeente Reusel-de Mierden) en Ilse Theuws (mbo-docent Helicon Den Bosch). De komende weken volgen meer ervaringen en visies van deelnemers.

Lees meer >

Agenda

Symposium Biodiversiteit en leefgebieden
19 december, Den Bosch
Voor iedereen die zich inzet voor de Brabantse natuur

Masterclasses Kringlooplandbouw
9 januari, Den Bosch
Derde bijeenkomsten van alle thema's in serie georganiseerd door FoodUp!, BAJK en ZLTO

Brabanders samen naar de Bio-beurs
23 januari, Zwolle
Werkbezoek voor boeren, studenten en beleidsmakers .Ga ook mee en meld je aan via onze site!
Vind meer activiteiten >
FoodUp! Brabant
info@foodupbrabant.nl
facebook twitter instagram youtube