[233] Resultaat(en) gevonden voor

&nbps;
&nbps;
 • FoodUp! en LIC op veel fronten actief in het onderwijs

  Werken aan een duurzame toekomst vraagt nieuwe kennis en vaardigheden. FoodUp! Brabant en de Landbouw Innovatie Campus zijn daarom op veel fronten actief in het onderwijs, met diverse vormen van samenwerking en programma’s voor boeren.

 • Wat levert boerenretailplatform RIJP op?

  Het nieuwe boerenretailplatform RIJP heeft inmiddels bijna 25 aanmeldingen. Allemaal boeren die een grotere afzetmarkt voor hun vlees, yoghurts, kazen en groenten zoeken. Daarnaast overwegen zestig boeren zich bij RIJP aan te sluiten. Ard van der Linden (45) gaat zijn ruime ervaring in food, retail en marketing inzetten om RIJP marktklaar te maken. Daarmee rondt het platform een uitdagende periode af. FoodUp Brabant gaat met Ard in gesprek, als aanloop naar zijn introductie op 14 februari.

 • Algemene voorwaarden, privacy- en cookieverklaring

  Deze website voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zoals deze van kracht is d.d. 25 mei 2018. 1.    Disclaimer Aan het onderhoud van deze site besteedt FoodUp! Brabant de grootst mogelijke zorg. Toch is het mogelijk dat informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Aan…

 • Blog | Bon Boer: Pig Me & Héron Petit Restaurant

  Blogger Lynn Witlox over Josses scharrelvarkens

 • De Smaak van Hier zoekt melkveehouders

  Melkveehouder Rob Denissen uit Heukelom is met zijn twee compagnons op zoek naar collega’s die zelf willen verzuivelen en een korte keten bedienen. Zij ontwikkelden een formule waar meer melkveehouders profijt van zullen hebben en waarmee ze elkaar versterken: ‘De smaak van hier’.

 • Terugblik 2019: nieuwe concepten op de markt gezet

  Wat sprong er wat ons betreft uit dit jaar? Met de kerstvakantie voor de deur, vinden wij het een mooi moment om te kijken wat we in 2019 hebben bereikt. Conclusie: FoodUp! heeft zelf ook nieuwe stappen gezet, onder meer met Frietje Precies en de Beste Brabantse Borrelplank.

 • Kweekvlees: kans of bedreiging voor de boer?

  De ontwikkeling van kweekvlees gaat gestaag door. Wat zou dat kunnen betekenen voor de Brabantse veehouderij? Welke scenario’s zijn mogelijk? En hoe kijk jij daar als producent tegenaan? Zie je jezelf daar een rol in spelen? De universiteit in Wageningen komt graag in contact met boeren die hierover willen meepraten en -denken.

 • Brabantse melk op maat

  Melk van de ene koe is anders van samenstelling (en smaak!) dan van de andere koe. Zonde dat al die melk op een grote hoop belandt, vond Guus van Roessel uit Udenhout. Hij ontwikkelde zijn eigen merk melk. ‘Mijn Melk’ ligt inmiddels door heel Nederland in vier smaken in de schappen.

 • Brabantse Kempen onderzoekt mobiel slachten

  Verschillende partijen in de Brabantse Kempen gaan samen substantiële stappen zetten naar een natuurinclusieve agrarische, natuur- en economische gebiedsontwikkeling. Belangrijkste manier om dat te realiseren zijn aanvullende verdienmodellen. Zoals mobiel slachten, ter bevordering van eigenverkoop van vlees.

 • Ontwerper Sietske Klooster ontwikkelt transitiemodel

  Als onderdeel van haar praktijk als ontwerper startte Sietske Klooster in 2012 een promotieonderzoek. Ze onderzoekt de rol van de creatieve industrie in grote veranderingen in het agrifoodsysteem. In het afgelopen half jaar verbreedde ze haar inzichten in samenwerking met Agri meets Design.

 • ‘Supermarkt denkt vooral aan zichzelf’

  Matthijs Bosman trok in juni met zijn fictieve supermarkt ‘Superland’ door Nederland, om klanten boodschappen te kunnen laten brengen in plaats van te halen. Hij ontmoette verbazing en verontwaardiging over ons huidige supermarktsysteem.

 • Gangbaar met een stapje extra

  Gangbaar is gangbaar, en bio is bio, denk je misschien. Maar er zit een wereld tussen. In het project Schoon Water zetten gangbare boeren er een stapje extra bij.

 • Brabantse thee vertelt ook een verhaal

  Water koken, even hengelen… Gedachteloos vul je je dagen met thee. Terwijl er een hele wereld achter schuilgaat. Special Plant Zundert kweekt als eerste teler in Europa zelf thee. Daardoor kan iedereen zien waar thee vandaan komt én zelf thee gaan maken. Do try this at home!

 • Agroforestry: goed voor de natuur, maar ook voor de boer

  Steeds meer mensen – boer en burger – combineren landbouw met natuur. Gerommel in de marge of een serieus alternatief voor het huidige landbouwsysteem?

 • Als ik boer zou zijn

  Afgelopen week mocht Wim Coenraadts een dag meelopen op het boerenbedrijf van Johan Bakermans, hoeder van dik 2700 varkens (van 25 kg tot 125 kg) en enkele hectares landbouwgrond in Heeze-Leende. Een eerlijke, toekomstgerichte harde werker, die uitvogelt hoe hij de stap naar Beter Leven 1 ster kan maken.