Nieuwsbrief FoodUp! Brabant

20 februari 2018

FoodUp! Brabant bestaat uit mensen die samenwerken aan de vernieuwing van het voedselsysteem in Brabant (en daarbuiten). Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief volg je de ontwikkelingen. Meer lezen? Volg ons via Facebook en Twitter of maak een account aan.

---

Nieuws

Een dagje geen vlees is gewoon lekker

'Als je één dag geen vlees eet bespaar je een maand douchewater. Een week zonder vlees staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 114 autokilometers. Minder vlees eten doet er dus toe.' Maar het is ook gewoon heel lekker, vindt Isabel Boerdam. Ook ontdekken? Doe vanaf 5 maart mee aan de Week Zonder Vlees.

Lees meer >

Tijd rijp voor groene alleskunner

Een plant waarmee je kunt bouwen, waarvan je kleding kunt maken en die je kunt eten – of aan je koeien voeren. Een plant die groeit als kool, je bodem verbetert en CO2 vastlegt bovendien. “Hoe meer je weet, hoe minder je begrijpt dat Nederland er niet vol mee staat.”

Lees meer >

Meer samenwerking mogelijk tussen voedselregio’s

De vier voedselregio’s in Nederland kunnen op basis van hun verschillen beter samenwerken, blijkt uit een rapport van Wageningen University & Research. Noordoost-Brabant onderscheidt zich vooral dankzij de krachtige voedselindustrie.

Lees meer >

Er ontstond een vruchtbare samenwerking tussen HAS en Fontys tijdens onze FoodUp! Transitie Tafel. Het resultaat zijn zeven visies op ons eten. Je bent van harte welkom om ze 22 februari te komen beluisteren tijdens het Symposium Future Food Systems.

Lees meer >

---

Projecten

Het beste van het Brabantse land kopen vanuit je luie stoel? Zonder dat je (letterlijk) de boer op hoeft? In Eindhoven kan het nu op proef. Help jij ons om dit concept uit te testen en beter te maken?

Lees meer >

---

Agenda

 

Symposium Future Food Systems
22 februari, Den Bosch
Zeven visies op de toekomst van ons voedsel.

 

Start We Are Food: Maand van de Verspilling
1 maart, Brabant
Het We Are Food-jaar gaat van start met een maand over verspilling.

 

Nationale Week Zonder Vlees
5 t/m 11 maart, heel Nederland
Ontdek hoe lekker vleesloos eten is!

 

Voedselbossencongres
15 maart, Oisterwijk
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voedselbossen een groter onderdeel worden van onze landbouwcultuur?

 

Groenmoesmarkt
18 maart, Boekel
De grootste markt voor natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel van Nederland.

 

Cursus Aan de slag als compostmeester
vanaf 20 maart, Tilburg
Leer composteren samen met je buurt.

 

Vind meer activiteiten >

       
       
 FoodUp! Brabantfacebookfacebookfacebookfacebook 
 info@foodupbrabant.nl