Café ‘Voedsel Motor voor stedelijke vernieuwing’

Organisator:
Drechtstadsbboer
Locatie:
SC Amstelwijck, Laan van Londen 1320, 3317 DA Dordrecht
Datum:
2017-09-21

Steden hebben er belang bij om hun inwoners gezonder te laten eten. De kortste weg van boer naar bord kan hierbij een waardevolle rol spelen. Natuurlijk moeten overheid, consument, producent, onderzoeker en onderwijzer samen optrekken. Drechtstadsbboer organiseert een tweede landelijke thema-avond rond 'korte ketens en duurzame landbouw' in de Drechtsteden.

De avond begint met een diner (voor genodigden). Vanaf 20.00 uur is er een Café met een informatiemarkt, live muziek en verschillende presentaties: Plan Proeftuin Amstelwijck door Robert Klaassen, Wim Scharloo, Yves Hennequin en Philine Krosse. Hoofdsprekers: Prof dr ir Han Wiskerke, Wur hoogleraar emeritus “Waarom steden iets met voedsel moeten en hoe?” Leon Meijer, wethouder gemeente Ede en Nederlands eerste wethouder voedsel over het belang van voedsel op de stedelijke agenda.

Achtergrond

Voedsel is de afgelopen eeuw ten onrechte van de stedelijke (beleids)agenda verdwenen. De huidige voedselvoorziening van steden raakt aan economische duurzame en sociale thema’s; van volksgezondheid tot Piketty, van overvloed tot onbehagen, van machtsophoping tot zelfvoorziening. Te veel is voedselvoorziening exclusief een plattelandsthema, waardoor de tegenstellingen tussen stad en platteland zijn verscherpt. Om deze uitdagingen aan te pakken en de verbroken verbinding tussen stad en land weer tot stand te brengen, is het van belang dat de consument meer weet heeft van het voedingssysteem als kringloop, zodat de markt transparanter opereert en de producent een eerlijke prijs krijgt.

Meld je aan via Eventbrite >
Kijk voor meer informatie op de website Drechtstadsboer >