Cursus Aan de slag als compostmeester

Organisator:
FoodUp! Brabant en Brabantse Milieufederatie
Locatie:
Natuurmuseum Brabant, Tilburg
Datum:
2018-03-20

Leer composteren en hoe je dit samen met je buurt kunt opzetten! Deze cursus organiseren we samen met de Brabantse Milieufederatie.

Deze cursus bestaat uit drie avonden en een praktijkdag. In het najaar volgt nog een terugkomdag waarbij je nader kan kennismaken met andere compostmeesters die eerder aan de cursus hebben meegedaan en ervaringen kunt uitwisselen.

De cursus wordt verzorgd door Carolien de Vlaam. Zij heeft verschillende cursussen buurtcomposteren gegeven in omgeving Rotterdam. Aspecten die tijdens de cursus aan bod komen zijn: hoe krijg je met compost een gezonde bodem? Hoe maak je compost? Hoe organiseer je wijkcompostering (toevoer GFT en afvoer van compost)? Hoe leg je de verbinding naar landbouw? Wat is de rol van een compostmeester? En is het mogelijk compostering te professionaliseren?

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 20 maart, 10 april, 17 april 2018, van 19.30 – 21.30 uur. De praktijkdag is op 12 mei 2018. Deelnemen kost €95,- Meer informatie vind je in de folder. Aanmelden kan tot 13 maart.

De cursus is onderdeel van een reeks over duurzame landbouw, waarin je zelf aan de slag gaat met het verduurzamen van (een onderdeel van) ons voedselsysteem. De reeks bestaat uit meerdere cursussen die los van elkaar te volgen zijn.