Cursus Voedselbossen

Organisator:
Brabantse Milieufederatie en FoodUp! Brabant
Locatie:
Natuurmuseum Brabant, Tilburg
Datum:
2018-05-08

Alles leren over voedselbossen? Volg deze cursus van de Brabantse Milieufederatie en FoodUp! Brabant.

De cursus staat in het teken van voedselbossen. Voedselbossen zijn productiebossen en bestaan uit zeven tot negen productieve lagen. Deze lagen vormen samen een zelfstandig ecosysteem dat gebruikt maakt van natuurlijke processen en kringlopen. Het principe uit de permacultuur speelt hierin een grote rol: werk de natuur niet tegen, maar werk ermee samen. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van pesticiden en er wordt niet bemest. Zo wordt er bijvoorbeeld voor gekozen luizen met lieveheersbeestjes te bestrijden en wespen met vogels. Om niet te hoeven bemesten wordt gebruik gemaakt van natuurlijke processen en kringlopen die een rijke en voedzame bovenlaag creëren uit afgevallen bladeren: de humuslaag.

Deze cursus bestaat uit drie avonden en een afsluitende praktijkdag, waarbij twee à drie plekken bezocht worden, die door de deelnemers zelf worden aangedragen.

Permacultuur:
Datum: dinsdag 8 mei 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Natuurmuseum Brabant

Voedselbossen 1:
Datum: dinsdag 15 mei 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Natuurmuseum Brabant

Voedselbossen 2:
Datum: dinsdag 22 mei 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Natuurmuseum Brabant

Praktijkdag:
Datum en locatie nader te bepalen

De cursus is onderdeel van een cursusreeks over duurzame landbouw, waarin je zelf aan de slag gaat met het verduurzamen van (een onderdeel van) ons voedselsysteem.

Deelname aan de cursus kost €90,-. Aanmelden kan via deze link.

Bekijk hier het programma (pdf).