Eerste Leegvelderdag

Organisator:
Coöperatie Leegveld
Locatie:
Natuurpoort de Peel, Leegveld 8A, 5753 SG Deurne
Datum:
2019-04-22

Eerste activiteit van de coöperatie Leegveld in Deurne, een bureninitiatief.

Vier buren in Deurne hebben samen een coöperatie opgericht: Leegveld, vernoemd naar de straat waar ze wonen en werken. Doel van de coöperatie is om elkaar als bewoners, boeren en ondernemers in toerisme zoveel mogelijk te versterken. In een nieuwsbericht op onze website lichten de leden het hoe en waarom van de coöperatie toe.

Opening melktap

Op 22 april, tweede paasdag, is het eerste gezamenlijke evenement: De Leegvelder Dag. Er zijn die dag verschillende activiteiten. Ten eerste is er dan de feestelijke opening van de melktap voor verse, rauwe melk van de koeien van Arjan en zijn zwager geopend. Daarnaast er vleespakketjes verkrijgbaar van de vrijloopvarkens die bij Rob zijn geboren en bij Natuurpoort De Peel zijn groot gebracht. De dieren zijn dan geslacht, hun vlees wordt die dag verwerkt en aangeboden. Ook zullen er producten uit de tuin van Hans en diverse melkproducten van Arjan verkrijgbaar zijn.

Stalbezoek, streekverhalen, gps-tocht en meer

Verder zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen tal van leuke activiteiten. Je mag de koeienstal met melkrobot zien, er worden streekverhalen verteld, er is een gratis gps-tocht uitgezet, en nog veel meer. Kom ook!

Welkom

Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur op het Leegveld bij Natuurpoort De Peel (Leegveld 8a, Deurne). Van hier uit kun je alle activiteiten ondernemen.