Eten van Hier

Organisator:
Verschillende Bossche Groene initiatieven zoals Velt Den Bosch, Stadslandbouw Den Bosch en Stichting Transfarmers
Locatie:
Den Bosch
Datum:
2018-06-01 - 2018-06-10

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 juni 2018 staat lokaal voedsel tien dagen lang in de schijnwerpers. Onder de naam Eten van Hier wordt elke Bosschenaar uitgedaagd tien dagen lang lokaal te eten.

Den Bosch kent vele lokale voedselproducenten zoals Zelfpluktuinderij ‘t Wild, buurtmoestuin Bietje bij Bietje en Pluktuin de Vliert. In de buurt van Den Bosch kun je gemakkelijk je hele boodschappentas vullen. Toch wordt voedsel vaak nog van ver gehaald. Sperziebonen uit Mali of aardbeien uit Marokko. Terwijl een lokaal product verser is, minder kilometers maakt en de lokale economie ondersteunt. Lokale voedselproducenten en buurttuinen vragen met deze uitdaging dan ook aandacht voor voedsel uit de omgeving van Den Bosch.

Vrijdagochtend 1 juni start de uitdaging met een lokale lunch. Pers is hierbij van harte welkom. Zondagmiddag is er een picknick voor iedereen in het Prins Hendrikpark. Tijdens de tien dagen zullen veel verschillende organisaties een activiteit organiseren zoals een proeverij, rondwandeling of diner. De uitdaging wordt afgesloten met moestuinwandelingen en een aanschuifdiner tijdens het Effect Festival in Vlijmen op 9 en 10 juni.

Lees meer op etenvanhier.nl >