FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger?

Organisator:
FoodUp! Brabant
Locatie:
Koudijs Kafé Tramkade 26, Den Bosch
Datum:
2017-05-23

Wat eet je, en welke gevolgen hebben die keuzes voor de toekomst van ons voedsel? Hierover gaan we met je in gesprek tijdens FoodUp! Live!

Dilemma’s in de supermarkt: liever een in september geoogste appel dan een Nieuw-Zeelandse kiwi in het seizoen? Lokaal en kleinschalig geproduceerd vlees of concurrerend op de wereldmarkt? Kunnen we inzetten op mondiaal, maar lokaal blijven denken?

Wat kun je verwachten van de avond?

Brabantse voedselondernemers op het podium die ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar staan als het gaat om lokaal vs mondiaal eten.

Maak kennis met biologisch varkenshouder Bas Antonissen, die zijn vlees lokaal afzet via zijn website Boer Bas en het liefst ook zijn voer van dichtbij haalt. Tegenover hem staat Joost van den Borne van MS Schippers, bekend van de HyCare rendementsstallen die uiterst efficiënt en hygiënisch functioneren. Met hun stallen hebben ze grootse internationale ambities. Waar ontmoeten lokaal en mondiaal elkaar? Pieter Jelle Beers, lector bij de HAS op het gebied van voedseltransitie, deelt zijn overpeinzingen. Daarnaast wordt jouw kennis bijgespijkerd door Joris Lohman (Food Hub) over de voedseltransitie naar een gezond en eerlijk voedselsysteem en eet je een symbolisch lokaal/mondiaal hapje van Dalila Sayd (kok/conceptontwikkelaar).

Denk je nu lui achterover te hangen? Nee, als publiek word jij ingezet als helpdesk: jij hebt misschien wel dé oplossing voor de prangende vraag van één van de ondernemers.

Tijd: 19:30 – 21.30

Wil je erbij zijn? Toegang is gratis. Wel even aanmelden via eventbrite.

Over FoodUp! Live

Ben jij in je dagelijkse leven of professioneel bezig met eten, maar raak je soms in de war van alle mogelijkheden en alternatieven? Wil je ook weten hoe jouw voedselkeuze bijdraagt aan hoe we in de toekomst eten?  Kom naar FoodUp! Live!

In drie talkshows schetsen we een aantal belangrijke voedselproblemen en gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen. Hoe zijn verschillende problemen ontstaan en hoe helpen we transitie voorwaarts? Ondernemers uit Brabant die ogenschijnlijk ver uit elkaar staan presenteren hun eigen oplossingen en vragen jouw hulp. Iedere avond heeft zijn eigen thema.