Inspiratietour korte voedselketen in de praktijk

Organisator:
ZLTO
Locatie:
Hilvarenbeek
Datum:
2018-04-24

Laat je inspireren door ondernemers in de korte keten. Tijdens een toer langs meerdere bedrijven ervaar je in praktijk hoe bepaalde zaken aangepakt worden. 's Avonds komt een trendwatcher aan het woord en is er een netwerkdiner. Je kunt meedoen aan het dag- en/of avondprogramma.

Programma

Overdag bezoek je vijf initiatieven die werken met korte voedselketens. Voorbeelden van onderwerpen zijn een boerderijwinkel in het dorp, gezamenlijke distributie, snijderij voor groenten en experimenteerkeuken. De initiatieven bevinden zich in het grensgebied van België en Nederland. Ieder bedrijf zet diens product op een eigen manier in de markt. Op elke locatie is er een rondleiding en een open gesprek met de eigenaar, die vertelt over het ontstaan van het bedrijf, de ontwikkelingen in de markt en de positieve en negatieve ervaringen tot dusver.

Het avondprogramma bestaat uit een netwerkdiner en een presentatie van trendwatcher Gert Laurijssen. Hij is van Foodservice Alliance, een kennisnetwerk in de wereld van eten en drinken

Praktisch

Je kunt de hele dag mee of enkel het dag- of avondprogramma volgen. De bustour gaat in Hilvarenbeek van start en ook het avondprogramma zal hier plaats vinden. Door de aanwezigheid van diverse internationale deelnemers wordt een deel van de presentaties in het Engels gegeven. Ook collega’s uit diverse Europese landen zijn aanwezig om hun ervaringen te delen.

Het programma word je kosteloos aangeboden vanuit het project SKIN, een Europees project over de korte voedselketen. Lunch, vieruurtje, diner en drankjes zijn inbegrepen. Bij afwezigheid of annulering na 10 april 2018 wordt wel €150 per deelnemer in rekening gebracht.

Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is mogelijk tot 10 april 2018.

Lees meer op de website van ZLTO >