Kick-off Bewustwordingscampagne Watrestje

Organisator:
Werkgroep Watrestje in samenwerking met Provincie Noord-Brabant
Locatie:
Provinciehuis, 's-Hertogenbosch
Datum:
2020-01-24

‘Maak van de restjes uit je koelkast een gerecht, deel dit via social media en daag anderen uit hetzelfde te doen.’ Met deze uitdaging wil Watrestje de hoeveelheid voedsel dat in de afvalbak verdwijnt op ludieke wijze helpen terugdringen. De uitdaging is bedoeld voor iedere (Brabantse) consument. De campagne start op vrijdag 24 januari 2020 in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

De opening wordt namens Voedsel1000 verricht door Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant. Wobine Buijs, burgemeester van de gemeente Oss gaat de voedseluitdaging voor Brabanders starten. Twan Musters, adjunctdirecteur van het Koning Willem I College, spreekt over voedselverspilling bij zijn opleidingen. Enkele studenten van het Koning Willem I College -opleiding Horeca en Toerisme- verzorgen hapjes met restproducten uit de keuken. Ook de cateraar in het Provinciehuis laat de koelkast deze vrijdagmiddag leeg achter.

Publiekscampagne

Watrestje is voortgekomen uit de samenwerking van een groep Brabantse vrijwilligers, geïnitieerd door de Provincie Noord-Brabant onder de noemer van Voedsel1000; de Brabantse denktank over de (toekomstige) voedselketen. Deze groep heeft zich ten doel gesteld middels een ludieke publiekscampagne de consument bewuster te maken van de hoeveelheid voedsel die dagelijks wordt weggegooid. Op jaarbasis is dat 34 kilo per persoon.

Doneer aan de Voedselbank

Via de website watrestje.nu kun je ook vrijwillig met € 3,40 of meer de Voedselbank ondersteunen. Daarnaast vind je er tips, recepten en andere (ook landelijke) initiatieven over het nuttigen van eetbare restjes.

Kom je ook?

Geïnteresseerd om naar de opening te komen van deze aftrapbijeenkomst? Bekijk de officiële uitnodiging met programma en meld je aan door een e-mail te sturen naar jmulder@brabant.nl.