Koning van het Grasland in Brabant

Organisator:
Theatergroep Jan Vos
Locatie:
De familie Straver in Babyloniënbroek
Datum:
2018-05-29 - 2018-06-02

Op initiatief van FoodUp!, ZLTO-afdeling Altena-Biesbosch en ANV Altena-Biesbosch komt de theatervoorstelling Koning van het Grasland van 29 mei tot en met 2 juni naar Brabant. Centraal staan de dilemma’s op het boerenerf. Een must see voor iedereen die geïnteresseerd is in onze voedselproductie.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het boerenland?

Koning van het Grasland gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Het stuk wordt gespeeld in een mobiel theater in het open veld, met uitzicht op het landschap.

Lees meer op de website van Toneelgroep Jan Vos >

Waarom wij het stuk zo indrukwekkend vinden lees je hier >

Tickets koop je via de Verkadefabriek >