Landbouw Innovatie Campus Sessie 3

Organisator:
Landbuw Innovatie Campus
Locatie:
CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, Veghel
Datum:
2017-06-08

Op 8 juni vindt de volgende publieke sessie van de Landbouw Innovatie Campus plaats.

Deze weken trekken ontwerpers en Brabantse boeren samen op rond vier prikkelende thema’s:

 • Minder is meer
  Hoe kunnen we voedsel meer bijzonder maken, zonder dat het ertoe leidt dat het daardoor ontoegankelijk wordt voor grote groepen mensen?
 • Voorbij het vooroordeel
  Op het platteland schuurt het tussen boer en burger en ze lijken steeds verder van elkaar te vervreemden. Welke slimme oplossingen zijn te bedenken die beide weer tot elkaar brengen?
 • Alleen nog eigen regio
  Voedsel uit de regio is beter voor het klimaat. Veel mensen zouden het wel willen, maar welke keuzes horen daarbij?
 • De Doe-Het-Zelf-Kip
  We fokken in Brabant jaarlijks 26 miljoen kippen. Anoniem en onzichtbaar. Is de consument (weer) bereid verantwoordelijkheid te nemen over alle schakels van het productieproces?

Daarnaast onderzoeken we onder de noemer CampusCafé of boeren behoefte hebben aan een lerend netwerk, een vertrouwde omgeving waarbinnen ze met collega’s successen delen en dilemma’s bespreken. Hoe ziet zo’n omgeving eruit en op welke manier kunnen designers inspiratie bieden?

De uitkomsten van deze verkenningen – en wat boeren met deze uitkomsten kunnen doen – willen we graag delen op donderdag 8 juni, van 17.30 tot 21.30 uur (soep en broodjes vooraf, 18.30 uur begin programma).

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@landbouwinnovatiecampus.nl.

Over de Landbouw Innovatie Campus

De Landbouw Innovatie Campus helpt boeren de weg naar morgen te vinden. En nodigt boeren nadrukkelijk uit samen die toekomst nieuwe inhoud en vorm te geven. Want voor de agrofood geldt: we leven niet in een tijdperk van verandering maar in een veranderend tijdperk. Een omslag die dwingt tot het vinden van nieuwe oplossingen: voor bulk en niche, op het gebied van financiering en marketing, voor boeren die zowel omgevings- als klantbewust zijn. Zo ontstaat de benodigde vernieuwing in de sector, samen met boeren die onderscheid, kwaliteit en duurzaamheid vanzelfsprekend vinden.

Lees meer op de website >