Locatietheater: Afslag Eindhoven speelt Stallerhof

Organisator:
Afslag Eindhoven en Genneper Hoeve
Locatie:
Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1, Eindhoven
Datum:
2019-08-21 - 2019-09-07

Een voorstelling over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie.

Afslag Eindhoven zoekt opnieuw de buitenlucht op bij de Genneper Hoeve in Eindhoven. Na het succesvolle Onder het Melkwoud in 2018 speelt het gezelschap nu de locatievoorstelling Stallerhof naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz in de koeienstal op de boerderij de Genneper Hoeve.

afslag eindhoven voorstelling locatietheater stallerhof

Stallerhof, Rogier Schippers en Marisa van Eyle. Foto: Moon Saris

Het verhaal

Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.

Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

stallerhof locatievoorstelling afslag eindhoven genneper hoeve

Stallerhof. Foto: Moon Saris

Mens als schakel in de tijd

De wereld van de familie Staller is er een waar de natuurwetten regeren in plaats van de waan van dag. Waar individueel geluk niet het ultieme doel is, maar waar mensen een schakel in de tijd zijn. Het is een wereld die velen van ons niet meer kennen. Die we als een ver verleden beschouwen, omdat we haar zijn voorbij gesneld in de zogenaamde vaart der volkeren. Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, roept die wereld weer tot leven in locatietheater dat de menselijke ziel in een paar streken blootlegt.

Met livemuziek van Woody Veneman. Concept & regie: Yvonne van Beukering. Acteurs: Marisa van Eyle, Rogier Schippers, Martijn Crins, Anne-Chris Schulting

Het komen en gaan van de seizoenen, de groei van gewassen, het leven dat opkomt en de dood die daar onherroepelijk op volgt, maar ook de driften en verlangens die hij in zichzelf ervaart: het zijn krachten waarvan hij weet dat hij ze nooit kan overwinnen.

Biologische boerenmaaltijd

Voorafgaand aan de voorstelling serveert de Genneper Hoeve een biologische boerenmaaltijd. Inge’s Eettafel serveert een heerlijk streekgerecht van biologische seizoensproducten van de Genneper Hoeve. In verband met de beschikbaarheid van ingrediënten, verschilt het menu iedere dag. Kies vlees of vegetarisch en laat je verrassen door de smaken van de boerderij.

Info en kaarten

Meer informatie over de voorstelling, speeldata en tijden, en tickets kopen via de website van Parktheater (link opent in nieuw venster).

  • De Genneper Hoeve (Tongelreeppad 1 in Eindhoven) is te voet en per fiets bereikbaar.
  • Voorstelling speelt binnen in de stal op het terrein van de Genneper Hoeve.
  • Parkeren bij het IJssportcentrum, Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier staat de looproute op borden aangegeven.
  • Met het OV: bushalte ‘Zwemcentrum Tongelreep’ of bushalte ‘Boutenslaan’.
  • Er zijn geen rolstoelplaaten beschikbaar bij deze voorstelling, bezoekers moeten een trapje op en af kunnen lopen.
stallerhof locatietheater locatievoorstelling afslag eindhoven genneper hoeve

Stallerhof, Martijn Crins. Foto: Moon Saris