Low Food Symposium

Organisator:
Taskforce Korte Keten
Locatie:
Auditorium Rijksmuseum, Museumstraat 2, Amsterdam
Datum:
2019-01-13

In dit symposium gaan we in op de revolutie in eetcultuur waar de Nederlandse gastronomie mogelijk voor staat.

De afgelopen jaren is er een nieuwe generatie professionals opgestaan die, veelal onder de radar, waanzinnig veel mooie dingen doen. In Nederland wordt geweldig gekookt, er zijn boeren die het roer omgooien en kiezen voor kwaliteit, er zijn steeds meer producenten die zich inzetten voor kwalitatief hoogstaande producten.

Van landbouwland naar voedselland

In dit symposium gaan we in op de revolutie in eetcultuur waar de Nederlandse gastronomie mogelijk voor staat. Een revolutie die Nederland van landbouwland, een voedselland maakt. Een revolutie waarin chefs, boeren, producenten en beleidsmakers samen de keukenmessen, hooivorken en pennen oppakken. Het is tijd om de kloof tussen boer en burger te dichten.

Podium voor succesvolle en veelbelovende initiatieven

Op 13 januari 2019 willen we met elkaar vieren wat de afgelopen jaren voor mooie dingen zijn ontstaan, en bieden we podium aan succesvolle en veelbelovende initiatieven. We laten de wereld zien wat er voor moois staat te gebeuren in Nederland. Daarom introduceren wij die dag Low Food Symposium; een jaarlijks terugkerend evenement waar we de pioniers uit Nederland bij elkaar brengen en laten leren van pioniers elders in de wereld.

Sprekers
  • Claus Meyer | van o.a. Nordic Cuisine en restaurant Noma
  • Kamilla Seidler | Chef, activiste & Latin America’s Best Female Chef 2016
  • Martin Scholten | Directeur Animal Sciences Group, Wageningen UR
  • Joris Lohman | Oprichter Food Hub
  • Joris Bijdendijk | RIJKS® restaurant
  • en anderen
Locatie en kaarten

Het Low Food Symposium is op 13 januari 2019 van 13.00 tot 17.00 uur in het Auditorium Rijksmuseum, Museumstraat 2 in Amsterdam. Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar. Ze kosten 65 euro (inclusief koffiebreak en lunch gekookt door RIJKS® & vrienden) of 130 euro (inclusief Amsterdams/Colombiaans Street Food Dinner van Joris Bijdendijk & Nicolás López).

Meer informatie, zie de website van Low Food.