Masterclass Voedseltransitie

Organisator:
Sandra van Kampen/Drift
Locatie:
Diverse locaties
Datum:
2018-03-13

In het voorjaar van 2018 start de 4e editie van de Masterclass Voedseltransitie: zes dagen leren, werken, inspiratie opdoen voor een ander voedselsysteem en inzicht in je eigen rol en mogelijkheden daarbij. Een gemêleerde groep professionals uit overheid, bedrijven, onderwijsinstellingen, adviesbureaus en maatschappelijke organisaties gaat in deze masterclass op zoek naar hoe we doorbraken creëren naar een gezond en duurzaam voedselsysteem.

In deze zesdaagse Masterclass onder leiding van Sandra van Kampen wordt je meegenomen in het transitiedenken. Je maakt kennis met de belangrijkste problemen in ons voedselsysteem. Je leert hoe transities in theorie werken, kijkt met een transitiebril naar de huidige praktijk en ontwikkelt een visie op je eigen rol binnen de voedseltransitie. We gaan met elkaar op zoek naar versnelling en doorbraken. Wat is de rol van de overheid? Wat is de rol van geld, van supermarkten, de consument? Hoe verdienen de nieuwe voedselondernemers hun geld?

Je gaat op bezoek bij interessante voorbeeldbedrijven. Dwarse wetenschappers, innovatieve ondernemers en vernieuwende koks geven je een kijkje in hun keuken en nemen je mee op reis naar de toekomst.

Voor wie?

Je hebt hbo-werk- en denkniveau. Het streven is naar een gemengde groep van maximaal 20 deelnemers, die werken aan een ander voedselsysteem en deel willen uitmaken van een groep vernieuwers.

De kosten voor deelname bedragen € 2450,- De laatste cursusdag is op 5 juni.

Lees meer op drift.eur.nl >