De onvergetelijke groentetuin ontdekken

Organisator:
Bijzonder Brabants
Locatie:
Breemortelweg 21, Deurne
Datum:
2017-08-28

In de Brabantse openlucht in Deurne groeien meer dan 100 verschillende bijzondere groenten. Op de maandagavonden in augustus verzorgt boer Henk Kerkers een korte lezing over moestuinieren en een rondleiding door de groentetuin.

De gasten worden bij Bijzonder Brabants om 19:00 uur ontvangen met een drankje. Bij het drankje wordt iets lekkers geserveerd, dat door boer Henk gemaakt is van verse groenten. Onder het genot van het drankje en hapje vertelt boer Henk hoe in de openlucht (h)eerlijke groenten worden geteeld. Hoe zorg je voor de bodem, voor de voeding van de groenten en voor de bescherming van de planten?

Daarna volgt een rondleiding door de meest bijzondere groentetuin van Brabant. Sommige zullen de pronkbonen van vroeger nog herkennen. De sikkim en de crossne zijn voorbeelden van minder bekende groenten uit andere landen. Het is verrassend om te zien dat er meer dan 100 bijzondere groenten groeien. Alles wordt op een zo natuurlijk mogelijk manier geteeld.

De avonden beginnen om 19:00 uur en de rondleiding eindigt om 21:00, waarna er op het terras bij de groentetuin nog nagepraat kan worden.

Kaarten (€12,50 p.p.) kun je kopen via de website van Bijzonder Brabants. Het aantal kaarten per avond is beperkt, zodat er ruimschoots de tijd is voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. De rondleidingen zijn op 14, 21 en 28 augustus.