De onvergetelijke groentetuin ontdekken

Organisator:
Bijzonder Brabants
Locatie:
Breemortelweg 21, Deurne
Datum:
2017-09-16

In de Brabantse openlucht in Deurne groeien meer dan 100 verschillende bijzondere groenten. Boer Henk Kerkers geeft een korte lezing over moestuinieren en een rondleiding door de groentetuin op zaterdag 16 september en maandagavond 25 september.

Onder het genot van het drankje en hapje vertelt boer Henk hoe in de openlucht (h)eerlijke groenten worden geteeld. Hoe zorg je voor de bodem, voor de voeding van de groenten en voor de bescherming van de planten?

Daarna volgt een rondleiding door de meest bijzondere groentetuin van Brabant. Sommige zullen de pronkbonen van vroeger nog herkennen. De sikkim en de crossne zijn voorbeelden van minder bekende groenten uit andere landen. Het is verrassend om te zien dat er meer dan 100 bijzondere groenten groeien. Alles wordt op een zo natuurlijk mogelijk manier geteeld.

Kaarten (€12,50 p.p.) kun je kopen via de website van Bijzonder Brabants. Er is een rondleiding op zaterdagmiddag 16 september van 14.00 – 16.30 uur en op maandagavond 25 september van 17.30-20.00 uur.

Lees ook ons interview met Henk >