Regel de Regels: excursie naar Rijk Zwaan

Organisator:
BAJK en FoodUp! Brabant
Locatie:
Eerste Kruisweg 9, Fijnaart
Datum:
2019-05-14

Ben jij klaar voor de toekomst? Dinsdag 14 mei organiseert BAJK vanuit de projecten Supermarketing en Regel de Regels een excursie naar Rijk Zwaan in Fijnaart.

Rijk Zwaan is een internationaal groenteveredelingsbedrijf met ruim drieduizend medewerkers in dertig landen. Met hun zaden leggen ze de basis voor gezonde en aantrekkelijke groenten. Rijk Zwaan houdt marktontwikkelingen, consumententrends en demografische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om de juiste prioriteiten te stellen in de veredelingsprogramma’s. Zo brengen ze rassen op de markt die oplossingen bieden voor diverse maatschappelijke uitdagingen.

Weerbare planten

Rijk Zwaan neemt ons deze avond mee in dit thema, waarbij we ook ingaan op hoe creëren we weerbare planten, waardoor minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn? Daarnaast horen we welke bedrijfsactiviteiten er specifiek op de locatie in Fijnaart plaatsvinden. Gerard Beentjes, landbouwadviseur bij provincie Noord-Brabant, sluit deze avond ook aan om de visie vanuit de provincie met ons te delen.

Praktisch

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor de toekomst van jouw bedrijf? Zorg dan dat je er bij bent op:

  • Datum: 14 mei
  • Tijd: 19.00 uur
  • Locatie: Eerste Kruisweg 9, Fijnaart

Meld je vooraf aan via dorien@bajk.nl

Deze excursie maakt onderdeel uit van het project ‘Regel de Regels’; een reeks van excursies voor jonge boeren die aan de slag willen met hun eigen toekomst. Regel de Regels wordt mede mogelijk gemaakt door ZLTO en FoodUp! Brabant.