Start Cursus Aan de slag met composteren

Organisator:
FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie
Locatie:
Natuurmuseum Brabant, Tilburg
Datum:
2016-11-29

Een gezonde bodem is de basis onder duurzame landbouw en goed voedsel. In deze cursus leer je hoe je (gezamenlijk) met goede compost kunt zorgen voor een gezonde bodem.

Cursussenreeks duurzame landbouw

‘Aan de slag met composteren’ is de tweede cursus in de reeks ‘Aan de slag met duurzame landbouw’. In deze cursussenreeks van FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie gaan cursisten zelf aan de slag met het verduurzamen van een deel van het voedselsysteem. Het principe: werk de natuur niet tegen, maar werk ermee samen. De eerste cursus, ‘Aan de slag met voedselbossen’ is inmiddels van start.

Aan de slag met compost

Een goede bodem is belangrijk voor goede, sterke gewassen. In die bodem moet er een goed evenwicht zijn tussen lucht, water, bodemdeeltjes, bodemleven en voedingsstoffen. Goede compost van groente-, fruit- en tuinafval kan de bodem voeden, en helpt bovendien kringlopen sluiten.

In drie avonden en een praktijkdag vertelt ‘compostmeester’ Caroline de Vlaam alles over het gebruik van compost, hoe je compostering kunt organiseren in de wijk en naar een professioneel niveau kunt brengen.

Praktische informatie

De bijeenkomsten zijn op: dinsdag 29 november, 13 december en 10 januari van 19.30 tot 21.30 uur in het Natuurmuseum Brabant. De praktijkdag vindt plaats in het voorjaar van 2017 in Tilburg.

Voor wie? Mensen uit Brabant die er zelf over denken een gezamenlijk compostinitiatief op te zetten.

Deelname kost €75,-. Aanmelden kan tot 15 november via spits-online.nl

Download de informatiefolder (pdf) >