Voedselboscongres

Organisator:
European Green Academy, i.s.m. FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie
Locatie:
Theater Tiliander, Oisterwijk
Datum:
2018-03-15

Op 15 maart organiseert de European Green Academy samen met FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie een voedselboscongres: hoe kunnen we ervoor zorgen dat voedselbossen een groter onderdeel gaan uitmaken van onze ‘landbouwcultuur’?

Er zijn verschillende gasten uitgenodigd. Helga van Leur, voormalig weervrouw van RTL 4, zal vertellen hoe zij tegen duurzaamheid aankijkt en hoe zij de rol van voedselbossen ziet in de ‘strijd’ tegen het veranderende klimaat. Kees van Veluw, hoogleraar aan de Universiteit Wageningen, geeft een inkijkje in hoe we voedselbossen groter kunnen maken en wat de mogelijkheden van agroforestry zijn. Wouter van Eck gaat in zijn presentatie dieper in op hoe een ‘ideaal voedselbos‘ gemaakt kan worden.

In de middag zijn er ronde tafel-gesprekken waarin iedereen met vragen over voedselbossen terecht kan. Er komen verschillende thema’s aan bod zoals ‘bodem’, ‘het ideale voedselbos’, ‘agroforestry’, ‘bestemmingsplan en voedselbossen’, ‘voedselbos en recreatie’. Dagvoorzitter is Veerle Slegers, lid van het FoodUp!-netwerk en erg begaan met de thema’s duurzaamheid, voedseltransitie en voedselbossen.

Een ticket voor de hele dag kost 75 euro.

Lees meer op euga.nl >