Voedselbossen najaarscursus

Organisator:
BMF en FoodUp! Brabant
Locatie:
Tilburg en Sint Michielsgestel
Datum:
2019-09-10

Meld je nu aan voor de najaarscursus over voedselbossen. Start 10 september.

Na het grote succes van eerdere edities organiseert de Brabantse Milieufederatie (BMF) in samenwerking met FoodUp! Brabant opnieuw een cursusreeks over voedselbossen. Schrijf je in voor de cursus en ga zelf aan de slag met voedselbossen.

Direct inschrijven

Wat is een voedselbos

Voedselbossen zijn productiebossen en bestaan uit zeven tot negen productieve lagen. Deze lagen vormen samen een zelfstandig ecosysteem dat gebruikt maakt van natuurlijke processen en kringlopen. Het principe uit de permacultuur speelt hierin een grote rol: werk de natuur niet tegen, maar werk ermee samen. Er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van pesticiden en er wordt niet bemest. Zo wordt er bijvoorbeeld voor gekozen luizen met lieveheersbeestjes te bestrijden en wespen met vogels. Om niet te hoeven bemesten wordt gebruik gemaakt van natuurlijke processen en kringlopen die een rijke en voedzame bovenlaag creëren uit afgevallen bladeren: de humuslaag.

Programma voedselboscursus BMF en FoodUp!

De cursussen bestaan uit drie avonden en een afsluitende praktijkdag. Tijdens deze dag bezoek je een bestaand professioneel voedselbos: Volmeer in Sint-Michielsgestel van Den Food Bosch.

Permacultuur en voedselbossen
Datum: dinsdag 10 september 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Natuurmuseum Brabant, Tilburg

Voedselbossen 1
Datum: dinsdag 17 september 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Natuurmuseum Brabant, Tilburg

Voedselbossen 2
Datum: dinsdag 1 oktober 2019
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Natuurmuseum Brabant, Tilburg

Praktijkdag
Datum: zondag 6 oktober 2019
Locatie: Voedselbos Volmeer, Sint-Michielsgestel

Aanmelden voor voedselboscursus

Ga nu zelf aan de slag met voedselbossen. Meld je online aan voor de cursus. De inschrijfkosten voor de gehele cursus bedragen 100 euro.