VOER-Café: De nieuwe overheid

Organisator:
Sandra van Kampen en Youetta Visser
Locatie:
Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, Culemborg
Datum:
2016-12-08

In het VOER-café vind je inspiratie en handvatten voor de voedseltransitie. Na jaren van nieuwe initiatieven en innovaties is het tijd om te kijken: wat werkt? Op 8 december gaat het over de nieuwe overheid.

Het VOER-café is de plek waar vernieuwers in de voedselbeweging elkaar vinden. De plek waar we vragen stellen, nieuwe plannen en coalities smeden en zoeken naar doorbraken. Waar lopen we tegenaan op weg naar een duurzaam en gezond voedselsysteem? Welke innovaties verdienen een podium? En wie kunnen daarbij helpen? Steeds pakken we een ander thema bij de kop.

De nieuwe overheid

De veelheid aan voedselinnovaties, initiatieven en een meer regionaal georiënteerde landbouweconomie vergt een andere rol van de overheid. Sommige gemeenten stellen een voedsel coördinator aan, provincies starten een transitieprogramma of een landbouwplatform. Het rijk stelde een voedselagenda op, maar blijft ook verantwoordelijk voor wet- en regelgeving en het nieuwe EU-subsidiebeleid. Hoe kan de (regionale) overheid een goede rol pakken in de transitie? En wat verwachten vernieuwers eigenlijk van de overheid?

Voor wie

Iedereen met interesse in de voedseltransitie is welkom bij het VOER-café. Beleidsmedewerkers, ondernemers, maatschappelijke organisaties, docenten en studenten, boeren en brancheorganisaties, verbinders en dwarsdenkers. Een kaartje kost €10,- (€5,- voor studenten). Het café is van 16.00 tot 18.00 uur.

Organisatie

VOER is een initiatief van Sandra van Kampen, in co-productie met Youetta Visser. Zij werken samen met DuurzaamDoor (RvO), het Platform Voedseltransitie en vele vernieuwende wetenschappers en ondernemers.

Lees meer op duurzaamdoor.nl >