Agri meets Design 2017

Tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 29 oktober viert Agri meets Design dit jaar haar 5-jarige jubileum. Dit keer met 'The Embassy of Food - Looking back to Now. FoodUp! Brabant is mede initiatiefnemer van Agri meets Design.

Hoe willen we in de toekomst ons eten verbouwen, verwerken, vervoeren en eten? Hoe gaan we in de toekomst om met schaarse grondstoffen, dierenwelzijn, voedselverspilling en de invloed van big data en technologie?

In samenwerking met ontwerpers geeft The Embassy of Food enkele radicale vergezichten op de toekomst die bezoekers kunnen ervaren, proeven en uitdagen tot reactie. Ook zullen ontwerpen van het Food Heroes-programma worden getoond waarin ontwerpers oplossingen tonen om voedselverspilling te verminderen.

Hier vind je een overzicht van het programma van The Embassy of Food.

 

Enkele hoogtepunten uit het programma:

Natuurinclusieve landbouw
Maandag 23 oktober, 10:00 – 17:30 uur
Deze dag gaan we ontdekken met genodigden uit het veld, boeren, ontwerpers, onderzoekers en beleidsmakers waar de knelpunten liggen en hoe we die kunnen oplossen. Lees over vier initatitieven van succesvolle projecten in de natuurinclusieve landbouw.

Frisdenkers voor de toekomst gezocht! Wat en hoe eten we in 2030?
Maandag 23 oktober, 13:00-17:00 uur
Hoe kijk je naar 2030 en hoe ziet volgens jou de voedselproductie er in Brabant dan uit? Jouw denkwerk en breinkracht geeft voeding aan het toekomstige innovatiebeleid agri & food in de provincie Noord-Brabant

Plus1-tafel van Landbouw Innovatie Campus
Dinsdag 24 oktober
Hoe geef je producten een wow-effect? Boeren van de Landbouw Innovatie Campus hebben ideeën en willen die graag bij jou testen. Schuif 24 oktober aan de Plus1-tafel aan en help boeren al etend verder!

Food Heroes Event & Conference
Donderdag 26 oktober
Hoe kunnen we productief omgaan met voedselverspilling? Tijdens het event bezoeken we met een internationaal gezelschap gedurende twee dagen bedrijven om tot nieuwe inzichten te komen. Tijdens de conferentie wordt je geïnspireerd om voedselverspilling tegen te gaan en er zelfs geld mee te verdienen.

Future Food Design Award Conferentie & Show
Donderdag 26 oktober
Dit jaar lanceerden Agri meets Design en The Dutch Institute of Food&Design de allereerste wereldwijde Future Food Design Awards! De oproep voor deze internationale stimuleringsprijs voor voedselontwerpers resulteerde in 73 aanmeldingen uit 24 landen.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.