Creativity World Forum: anders kijken, denken en doen

Verrassende sprekers, fascinerende vragen en een internationale vibe. Dat biedt het Creativity World Forum 2019, een driedaagse internationale conferentie in Brabant over creativiteit en innovatie. CWF2019 is van 21 tot 23 oktober en FoodUp! Brabant is partner.

Het Creativity World Forum (CWF2019) draait om anders kijken, anders denken en anders doen. Van de plastic soep tot verspilling van voedsel, van maatschappelijke ongelijkheid tot klimaatverandering, als maatschappij staan we voor immense uitdagingen. De motor voor verandering is creativiteit. Op het CWF2019 kun je drie dagen lang de kracht van creativiteit ervaren.

SDG’s

Tijdens het CWF2019 komen 2.000 creatieven, ondernemers, beleidsmakers, docenten en studenten uit de hele wereld samen om te werken aan de creatieve oplossingen van morgen. De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen de ‘to-do’ lijst.

De focus ligt op de duurzame ontwikkelingsdoelen Goede gezondheid en welzijn (3), Betaalbare en duurzame energie (7), Waardig werk en economische groei (8), Verantwoorde consumptie en productie (12) en Klimaatactie (13).

Raise your profile – Boost your network – Be inspired and gain knowledge – Expand your horizon – Challenge yourself and others – Build on new partnerships – Contribute to the SDGs

Programma Creativity World Forum 2019

Dag 1, maandag 21 oktober, begint met een show met verrassende sprekers in het Parktheater in Eindhoven. Zo spreekt Lilly Platt, het Nederlandse meisje dat op haar zevende begon met het opruimen van zwerfafval in haar buurt en vijf jaar later een invloedrijke stem is op het gebied van plasticvervuiling. Dennis Karpes, oprichter van Dance4Life, die zich nu volledig stort op het tegengaan van de verwoestijning van Afrika. En filosoof en kunstenaar Koert van Mensvoort, die je anders laat kijken naar het voedsel van de toekomst. De dag eindigt met een onvergetelijke food experience gecureerd door food futurist Chloé Rutzerveld.

Bekijk hier de lijst van alle sprekers op #CWF2019

Dag 2 is expeditiedag. Op vijf locatie in Brabant kun je op zoek naar verdieping en écht samen aan de slag met actuele cases op het gebied van mobiliteit (Helmond), inclusiviteit (Tilburg), resources (West-Brabant/Breda), food supplies (Meierijstad) en vooruitgang (Eindhoven). Samen ervaar je hoe je creativiteit kunt inzetten om tot nieuwe oplossingen te komen.

creativity world forum cwf2019

Op de derde en laatste dag komen in het Parktheater in Eindhoven bestaande kennis en nieuwe inzichten samen en wordt gekeken naar de toekomst. Daarvoor zijn er onder meer sessies met changemakers zoals Michael Green (Social Progress), Lucas de Man (Nieuwe Helden), Jalila Essaidi (BioArt Lab) en Milo Chao (Chao&Cao). Afsluiter is mindfucker Victor Mids, voor een flinke portie positieve verwarring.

Bekijk het volledige programma op de website. Vanwege het internationale karakter is de voertaal Engels.

#CWF2019: de kracht van creativiteit en innovatie

Tickets

Voor een driedaags ticket is er een gereduceerd voor studenten (150 euro) en voor startups en ngo’s (395 euro). Voor de themadag (dag 2) zijn ook losse kaarten te koop à 225 euro.

Als sponsor van CWF2019 mag FoodUp! Brabant een aantal vrijkaarten uitdelen. Een deel daarvan stellen we beschikbaar voor leden van de FoodUp! Academie en de FoodUp! Transitietafel. Daarnaast verloten wij binnenkort enkele kaarten voor dag 2 op Facebook en Instagram. Houd onze sociale media dus in de gaten!

CWF2019 creativity world forum header

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.