Cursus duurzame landbouw en dieren

Je wilt werk gaan maken van duurzame landbouw. Hoe kunnen dieren daarin een plek krijgen? Je krijgt praktische handvatten in de cursus van FoodUp! en de Brabantse Milieufederatie ‘Aan de slag met dieren!’ Aanmelden kan tot 9 januari.

In de cursus staan de kip, het varken en de bij centraal.Tijdens deze cursus passeren drie dieren de revue. De eerste avond gaat over kippen: welke rol is er voor de kip in de visie van agro-ecologie? We kijken ook naar de kip als consument en producent, om zo zelf op een andere manier naar voedselproductie te kijken.

Op de tweede avond staat het varken centraal. We kijken hierbij naar schaapsherders: wat zouden varkens toe kunnen voegen aan gronden met natuurdoelen?

Tenslotte gaan we in op bijen. Wat is het verschil tussen wilde bijen en honingbijen? Waar kunnen we winst halen met deze insecten?

Meedoen?

Woon je in Brabant en wil je ook aan de slag met dieren? Schijf je snel in! Meedoen aan drie cursusavonden en een praktijkdag kost €95,-

De cursus is onderdeel van een vierdelige reeks die FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie organiseren over het verduurzamen van ons voedselsysteem.

Lees meer in onze agenda of download de flyer >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.